Ušakovs: Ēka Vecrīgā, Grēcinieku ielā 34, ir jāpārdod (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: maps.google.com

Rīgas domei piederošā ēka Vecrīgā, Grēcinieku ielā 34, pašvaldības funkcijām nav piemērota, tāpēc to izdevīgāk ir pārdot, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), tādējādi noraidot opozīcijā esošās partijas «Vienotība» deputātu lūgumu apturēt ēkas pārdošanu izsolē.

«Telpas Grēcinieku ielā nav piemērotas ne poliklīnikai, ne Pašvaldības ieņēmumu pārvaldei (PIP), jo gan poliklīniku, gan PIP darbs ir saistīts ar lielu apmeklētāju skaitu. Izvietot PIP Vecrīgā, kur apmeklētāji nevarēs atrast vietu savai mašīnai, nebūtu pareizi. Izdevīgāk ir pārdot dārgas telpas Vecrīgā, kas nav īsti piemērotas pašvaldības funkciju izpildei, un par šo naudu izremontēt pietiekami lielu skolu skaitu, atvērt jaunu bērnudārzu un pie reizes arī atrast citu, rīdziniekiem ērtu izvietojumu arī PIP,» norādīja Ušakovs.

Jau ziņots, ka «Vienotības» deputāti uzskata, ka Rīgas domes vadība pirms gaidāmās pašvaldību īpašumu izsoles nav pilnvērtīgi izvērtējusi, kā ēkas primāri izmantot pilsētas un rīdzinieku vajadzībām. Izveidojusies situācija, kad dome iecerējusi atbrīvoties no sev piederošām vērtīgām ēkām, kamēr Pašvaldības ieņēmumu pārvalde par telpu nomu privātuzņēmējam maksā vidēji 360 000 latu gadā.

Opozīcijas deputāti norāda, ka lēmums par izsoli ir bijis sasteigts un nav izvērtēti visi apstākļi, kas skar pilsētas īpašumus un to pārvaldību. Domnieki uzskata, ka tā vietā, lai pārdotu pašvaldības īpašumu Vecrīgā, Grēcinieku ielā 34, daudz lietderīgāk būtu tajā izvietot Pašvaldības ieņēmumu pārvaldi, kurai šobrīd tiek nomāta komercplatība ārpus centra, Terēzes ielā. Ja pārvaldi pārceltu uz Vecrīgu, būtu iespējams ne tikai atteikties no telpu nomas maksas, kas mēnesī veido gandrīz 30 000 latu, bet tas uzlabotu arī rīdziniekiem sniegtā pakalpojuma kvalitāti.

«Šis piemērs demonstrē gan [Rīgas domes priekšsēdētāja] Nila Ušakova (SC) izmisīgos centienus ātri tikt pie papildu ieņēmumiem, lai glābtu Rīgas slikto budžetu, gan arī viņa nesaimniecisko rīcību ar pašvaldības īpašumiem. Pirms Grēcinieku ielas 34 nama pārdošanas Rīgas domes vadībai lūgsim atkārtoti izvērtēt un paskaidrot, vai pašai pilsētai patiešām nav vajadzīga izsolei nodotā ēka,» uzsvēra «Vienotības» Rīgas domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Kā ziņots, Rīgas dome nolēmusi pārdot vairākus pašvaldībai piederošus īpašumus - ēkas Grēcinieku ielā 34, Pulkveža Brieža ielā 18, kā arī Brīvības ielā 100. Tāpat dome iecerējusi izsolē pārdot tai piederošo zemes gabalu netālu no starptautiskās lidostas «Rīga», kur iepriekš bija iecerēts būvēt starptautisku konferenču centru.

Visu triju ēku izsole notiks 5.aprīlī. Rīgas domes Īpašuma departaments iecerējis objektus pārdot atklātās mutiskās izsolēs ar augšupejošu soli.

«Šie ir patlaban lielākie jeb - naudas izteiksmē - vērtīgākie objekti no visiem, kurus šogad pašvaldība izlēmusi pārdot. Ēkas Grēcinieku un Brīvības ielā pašvaldības funkcijas veikšanai vairs nav nepieciešamas pēc pašvaldībai piederošo veselības aprūpes kapitālsabiedrību reorganizācijas, kad tās tika pievienotas SIA «Rīgas pirmā slimnīca»,» skaidroja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Ēka Grēcinieku ielā 34 ir piecstāvu poliklīnikas ēka ar zemi 719 kvadrātmetru platībā, kas atrodas vienā no prestižākajām vietām pilsētā - Vecrīgā blakus Strēlnieku laukumam, Rātslaukumam, Melngalvju namam. Ēka celta 1888.gadā ar kopējo platību 3219 kvadrātmetri. Patlaban telpas tiek lietotas poliklīnikas vajadzībām, bet tās pakāpeniski tiks atbrīvotas. Izsoles sākumcena ir 2 078 000 latu, izsoles solis - 20 000 latu. Pirkuma maksas termiņš ir divas nedēļas.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu