Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

«Toyota Yaris Hybrid» ir nominēts par «taupības karali» (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Auto Bild» veiktajā salīdzinājuma testā, kur novērtēti mazie automobiļi ar tradicionālajām vai alternatīvajām spēka piedziņām cenu intervālā no 16 950 eiro, «Toyota Yaris Hybrid» uzvarējis ar ievērojamu pārsvaru.

«Toyota Yaris Hybrid» pārliecina ar viszemākajām izmaksām uz kilometru. Ja, piemēram, nobraucot ne vairāk par 7500 km gadā, izmaksas būs tikai 0,62 eiro uz kilometru. Šim rādītājam nespēj līdzināties neviens cits automobilis ar alternatīvu spēka piedziņu vai ārkārtīgi efektīvu benzīna vai dīzeļa dzinēju.

Vistuvākais sāncensis ekspluatācijā ir par 0,11 eiro uz kilometru dārgāks. Jo lielāks paveiktais attālums, jo zemākas viena kilometra izmaksas, turklāt, neskaitot degvielas patēriņu, aprēķinā ietverts arī vērtības samazinājums un fiksētās izmaksas, piemēram, nodokļi, apdrošināšana un uzturēšana. Arī pie gada nobraukuma 15 000 un 30 000 kilometriem ekonomiskais automobilis demonstrē savas stiprās puses, un izmaksas attiecīgi samazinās līdz 0,37 un 0,29 eiro uz kilometru - kas joprojām ir testa labākie rādītāji.

Saskaņā ar Vācijas mediju «Auto Bild», ik dienas veicot 40 kilometru attālumu, «Toyota Yaris Hybrid» īpašnieki par degvielu un fiksētajās izmaksās vidēji patērē tikai 14,76 eiro. Testa nākamais labākais rezultāts ir par 2,44 eiro dārgāks. Trešo vietu testā ieņem nedaudz lielākais «Toyota Prius Plug-in Hybrid», kas ir vēl viens japāņu autoražotāja modelis, un tā degvielas un fiksētās izmaksas veido 20,68 eiro.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu