«Nissan Qashqai» ierindojas starp trim pieprasītākajām pasažieru automašīnām (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

«Nissan Qashqai» un «Nissan Juke» ieņem attiecīgi trešo un ceturto vietu martā vispirktāko jauno pasažieru automašīnu topā, apsteidzot tādas markas kā «Toyota» un «Volkswagen», liecina Latvijas auto asociācijas (LAS) dati par Latvijas jaunu vieglo automašīnu reģistrāciju.

Savukārt gada pirmajā ceturksnī kopumā «Skandi Motors» piedāvāto zīmolu - «Nissan» un «Hyundai» automašīnas ieņem ceturto un piekto vietu starp pieprasītākajām savā kategorijā.

Saskaņā ar LAS datiem, Latvijas jaunu vieglo automašīnu (M1 un N1 kategorijas) reģistrācija martā ir sarukusi par 9%. No gada sākuma kopējais jauno automašīnu tirgus sastāda 2 785 automašīnas, kas ir par 6% mazāk, kā tas bija 2012.gadā.

Neskatoties uz automašīnu tirgus vispārējo samazināšanos, «Skandi Motors» martā sasniedza šogad visaugstāko tirgus daļu - 12%. Salīdzinoši, no gada sākuma uzņēmuma tirgus daļa sastāda 9.52%, kas ir tuvu tam apjomam, kāds bija 2012.gadā.

«Skandi Motors» piedāvāto automašīnu zīmoli ir Latvijā iecienītāko vidū, un īpaši ir audzis pieprasījums pēc atsevišķiem modeļiem. Piemēram, starp vidējās klases automašīnām martā pirmo vietu ieņem elegantais un sportiskais «Hyundai i40», par vienu vienību apsteidzot līdzšinējo līderi «Volkswagen Passat».

Savukārt mazo apvidus automašīnu klasē martā līderpozīcijas ieņem «Nissan Juke» un «Nissan Qashqai». Pieprasījums pēc stilīgā krossovera «Nissan Qashqai» ir audzis par 50%, salīdzinot ar 2012.gada martu, liecina LAS dati.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu