Pirmo reizi vēsturē norisinās «SEB MTB» Rīgas posms (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ievadot 2013. gada «SEB MTB» maratonu sezonu, otrdien 7. maijā, Bastejkalnā pirmo reizi vēsturē notika Rīgas posms un preses konference. Pasākuma rīkotāji «Igo Japiņa sporta aģentūra» un lielākais atbalstītājs «SEB banka» informēja par aktualitātēm šajā sezonā, posmiem, distancēm un citiem jaunumiem. 

Preses konferences ietvaros notika izraujošs stafetes brauciens, kur pa Bastejkalnā ierīkoto trasi sacentās maratona atbalstītāji, pašvaldību pārstāvji, vadošie MTB riteņbraucēji, mediju pārstāvji un sabiedrībā zināmi cilvēki. Interesantās cīņās tika noskaidrota ātrākā un veiklākā komanda.

«SEB MTB» jau ilgus gadus ir lielākais un populārākais sporta sacensību seriāls Latvijā. Šajā jomā bijām pionieri. Tagad prieks, ka tūkstošiem cilvēku braukšana ar kalnu divriteni ir kļuvis par hobiju. Tāpat noteikti ir jāatzīmē, ka esam arī iedvesmojuši citus organizatorus un tagad gandrīz katrās brīvdienās visā Latvijā notiek MTB sacensības», atzīst šī seriāla rīkotājs Igo Japiņš.

Jau 12 gadus maratona ģenerālsponsors ir «SEB banka». «SEB bankas» prezidents Ainārs Ozols: «Kopš 2003. gada «SEB MTB» maratonā dažādos posmos kopumā ir piedalījušies turpat 90 tūkstoši riteņbraucēju. Salīdzinājumam varētu teikt, ka tas būtu tikpat daudz, kā visi Jelgavas un Jēkabpils iedzīvotāji kopā. Ņemot vērā aktīvo dalībnieku pieteikumu skaitu šī gada sezonai, iespējams sezonas noslēgumā mēs varēsim svinēt ne vien individuālās riteņbraucēju uzvaras, bet arī kopīgi uzstādīto jauno vienreizējo dalībnieku rekordu - sasniedzot pirmos 100 tūkstošus.

Interesanti fakti par SEB MTB maratonu:

  • SEB kalnu divriteņu maratons norisinās kopš 2001. gada
  • Pirmās MTB sacensības Latvijā norisinājās 1998. gadā Smiltenē
  • Visi SEB maratonu dalībnieki kopā sešos posmos ar velosipēdiem nobrauc 500 000 km, t.i., 12 reizes apkārt zemeslodei pa Ekvatora līniju
  • Viens dalībnieks sešos SEB MTB maratona posmos sadedzina 14 000 kaloriju. Kopā velobraucēji visos šīs sezonas posmos sadedzinās aptuveni 6 miljonus kaloriju
  • Visi dalībnieki sešos posmos kopā izdzer 9000 litrus Zaķumuižas ūdens un apēd 6000 augļus

Šogad norisināsies seši «SEB MTB» divriteņu maratona posmi:

  • 12. maijs - Cēsis-Valmiera
  • 16. jūnijs - Sigulda
  • 14. jūlijs - Vietalva
  • 4. augusts - Cēsis
  • 18. augusts - Smiltene
  • 22. septembris - Tukums

Tradicionāli jaunā «SEB MTB» maratonu sezona tiks atklāta ar posmu Cēsis-Valmiera, kas norisināsies jau 7. maijā. Ne tiktai pirmajā, bet arī pārējos piecos posmos, ikviens varēs izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm – «Skandi Motors» distanci (60 -75 km), «Virši-A» distanci (40 -50 km), «Mammadaba» veselības braucienu (25 – 40 km bez laika kontroles un sacensībām), bet mazos un lielos bērnus gaida aizraujošais «Gutta» bērnu brauciens (400 -1000 m).

«Skandi Motors» distancē trase būs marķēta šķēršļotā apvidū – lauku, zemes, meža ceļos un takās, ar ūdens šķēršļiem. Tāpat netrūks aizraujošu nobraucienu un interesantu kāpumu. Tikmēr «Virši-A» distance būs nedaudz saīsinātāka un vienkāršotāka, nekā «Skandi Motors» braucienā.

Pēc katra posma tiks noteikti «Skandi Motors» sacensību kopvērtējuma līderi - vīriešu, sieviešu, labākā jaunā braucēja un kalnu karaļa vērtējumos. Līderi šajos vērtējumos nākamajā posmā startēs Līderu krekliņā. Savukārt «Virši-A» distancē tiks izcīnīti līderu krekli ātrākā vīrieša un ātrākās sievietes ieskaitē. Arī šeit līderiem tiek dota priekšrocība starta vietu ieņemt pirms pārējiem sacensību dalībniekiem – pirmā koridora priekšā. Abās distancēs tiks noteiktas arī labākās komandas. Arī «Guttas» bērnu distancē tiks noskaidroti labākie mazie braucēji, kuri cīnīsies par sacensību līdera krekliņiem savās vecuma grupās.

Šī gada jaunums, nedēļu pirms katra «SEB MTB» maratona posma sacensību trasēs norisināsies «Latvijas Mežu» iesildīšanās brauciens, kurā ikviens varēs iepazīsties ar trasi, lai labāk sagatavotos sacensībām.

Arī šogad, pateicoties sadarbībai ar ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju «Daily», sacensību dalībniekiem būs sarūpēts atšķirīgs maltīšu piedāvājumu katrā posmā.

Sacensību trasē slāpes veldzēs «Zaķumuižas» ūdens un garšīgie «Maxim» enerģijas dzērieni. Dalībniekus sagaida arī vairāki ēšanas punkti distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošinās «Augļu serviss». Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams «Kurši», savukārt velosipēdu apkopi – «Veloserviss». Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies «Skandi Motors», nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto.

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā «velo.lv», kā arī «Veloserviss» veikalos. Iepriekšējās pieteikšanās uz pirmo posmu noslēgsies trešdien, 8. maijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu