Latvijā tapusi izglītojoša īsfilma jauniešiem par drošību, braucot ar velosipēdu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sākoties aktīvajai velosezonai, biedrība «Ventspils Jauniešu dome» piedāvā noskatīties izglītojošu īsfilmu jauniešiem par drošību, braucot ar velosipēdu.

Videomateriālā eksperti dalās noderīgā informācija par velosipēda tehnisko stāvokli, ekipējumu un braukšanu pa ietvēm un veloceliņiem, kā arī par brauktuves šķērsošanu gājēju pārejās un krustojumos ar luksoforu.

«Braukšana ar velosipēdu ir lielisks veids, kā ātri, ērti un lēti pārvietoties. Tā ir fiziska slodze ķermenim, un velosipēds neizdala nekādas kaitīgas izplūdes gāzes. Velosipēds iet roku rokā ar zaļu, aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Ļoti daudzi jaunieši Ventspilī brauc ar velosipēdu, turklāt izveidotie veloceliņi to veicina vēl vairāk,» stāsta biedrības «Ventspils Jauniešu dome» valdes loceklis Kristians Jacevičs.

Velobraukšanas eksperti uzsvēruši, ka filma tikusi veidota, lai iepazīstinātu braucējus ar pašu svarīgāko, tādējādi uzlabojot drošību satiksmes dalībnieku - paša velosipēdista, citu velocienītāju, gājēju un autovadītāju - vidū.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu