Eksperts: Maikla Džeksona ārsts daudzās jomās nebija kvalificēts (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par popmūziķa Maikla Džeksona netīšu nonāvēšanu notiesātais ārsts nebija kvalificēts ārstēt viņu no bezmiega un narkotiku atkarības, otrdien tiesā liecināja dziedātāja mātes pieaicināts kardiologs.

Daniels Volgelenters pie tāda secinājuma nonācis, iepazīstoties ar Konrāda Mjureja akreditācijas datiem. Mjurejs neesot apguvis tamlīdzīgu problēmu ārstēšanu, turklāt viņš neesot bijis kvalificēts spēcīgā anestētiķa propofola izmantošanā ārstniecībā, kas 2009.gadā nogalināja Džeksonu. Dziedātājs to lietoja kā miega zāles.

Taču Mjurejs ieguvis labu izglītību un ir cienījams iekšējo orgānu ārsts, tomēr viņa gatavībai pamest savus agrākos pacientus, lai strādātu tikai ar Džeksonu, būtu vajadzējis modināt dziedātāja koncertu rīkotāju kompānijas AEG aizdomas.

2011.gada tiesas prāvā vairāki ārsti liecināja, ka Mjurejs Džeksona ārstēšanā esot daudzkārt pārkāpis ārstniecības standartus.

Kā jau ziņots, pagājušonedēļ sākās 82 gadus vecās Ketrinas Džeksones prāva pret AEG, ko viņa apsūdz nolaidībā, pieņemot darbā Mjureju. Ārsts ir notiesāts par popzvaigznes netīšu nonāvēšanu un patlaban izcieš sodu cietumā Kalifornijā.

Savukārt AEG uzstāj, ka neesot nedz nolīgusi, nedz arī uzraudzījusi Mjureju, jo kompānija ar viņu neesot noslēgusi līgumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu