«Tele2 Rīgas velomaratona» dalībnieka ģērbšanās rokasgrāmata (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pamazām ārā laiks kļūst siltāks un visu Latviju pārņem velobraucēji. Jau 2. jūnijā 11. novembra krastmalā norisināsies tradicionālais «Tele2 Rīgas velomaratons». Lai labāk sagatavotos šīm sacensībām svarīgi ir aizvadīt vairākus treniņus, kuros noteikti liela nozīme ir arī pareizam apģērbam.

  • Ļoti būtiska nozīme ir atrast vidusceļu starp pārlieku plānu apģērbu, kas var izraisīt apsaldējumus, un pārlieku biezu apģērbu vilkšanu. Svarīgi, lai riteņbraucējs brauciena laikā justos silti, bet ne pārkarsis. Ļoti ieteicams braukšanas laikā ir «sviedriņš» - krekls, ko velk uz plikas miesas, lai sviedri neizsūktos cauri kreklam. Vēsākā laikā noteikti svarīgi ir vilkt vienu siltu jaku, nevis trīs plānās. Kvalitatīvs materiāls nodrošinās ne vien patīkamāku braukšanu, bet arī mazinās iespēju saaukstēties.
  • Braucot distances, kas garākas par 5 kilometriem, ļoti svarīgi ir vilkt velobikses, kurās iestrādāts kvalitatīvs polsteris. Tas palīdzēs izvairīties no noberzumiem un diskomforta sajūtas. Noteikti ieteicams velobikses vilkt uz plikas miesas.
  • Galvenā ķermeņa daļa, kas braukšanas laikā tiek nodarbināta, ir kājas. Tādēļ ļoti būtiski, lai tām būtu silti. Pavasarī ir ieteicams kājās vilkt vilnas vai kokvilknas zeķes, bet lietus un aukstuma gadījumā labs risinājums ir arī mokasīni, ko velk virs velokurpēm. Mokasīni aiztur aukstumu un mitrumu, neļaujot tiem radīt kājām diskomfortu.

Nākamajā apskatā vairāk uzmanības veltīsim pareizam uzturam, kas jālieto, lai sagatavotos sacensībām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu