Latvijā pirmajā ceturksnī straujākā ekonomikas izaugsme ES (128)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas ekonomika 2013.gada pirmajā ceturksnī gada salīdzinājumā uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina trešdien publiskotās ES statistikas biroja «Eurostat» sākotnējās aplēses.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 5,6%.

Otra straujākā ekonomiskā izaugsme gada salīdzinājumā bijusi Lietuvā - par 4,1%, kam seko Rumānija ar 1,3% pieaugumu un Igaunija ar 1,2% kāpumu.

Savukārt lielākais kritums gada griezumā pirmajā ceturksnī reģistrēts Grieķijā - par 5,3%, Kiprā - par 4,1% un Portugālē - par 3,9%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu ES ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī samazinājās par 0,7%, bet eirozonā - par 1%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni ES IKP pirmajā ceturksnī saruka par 0,1%, bet eirozonā - par 0,2%.

Ceturkšņa salīdzinājumā straujākā ekonomiskā izaugsme reģistrēta Lietuvā - par 1,3%, kam seko Latvija ar 1,2% un Ungārija ar 0,7% pieaugumu.

Lielākais kritums ceturkšņa salīdzinājumā pirmajā ceturksnī reģistrēts Kiprā - par 1,3%, Igaunijā - par 1% un Čehijā - par 0,8%.

Komentāri (128)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu