Vācijas valdība «adoptējusi» Bībera pērtiķēnu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tīņu elks Džastins Bībers noteiktajā termiņā nav iesniedzis dokumentus Vācijā konfiscētā pērtiķēna atgūšanai, līdz ar to dziedātāja agrākais mājdzīvnieks kļuvis par Vācijas valdības īpašumu.

Pēc dzīvnieku patversmē vienatnē pavadītiem nepilniem diviem mēnešiem 21 nedēļu vecais kapucpērtiķis Mallija pārvietots uz «drošu vietu ekspertu aprūpē», par ko sīkākas detaļas netiek izpaustas, lai pasargātu dzīvnieku no paparaci un Bībera fanu uzmācības.

Bībers 28.martā ar savu privāto lidmašīnu ieradās Minhenē, taču viņa mājdzīvniekam - tobrīd 14 nedēļas vecajam kapucpērtiķim Mallijai - nebija atbilstošu dokumentu dzīva dzīvnieka importēšanai Vācijā, tāpēc Minhenes lidostas muitnieki pērtiķi konfiscējuši.

Kopš tā laika pērtiķēns atradās Minhenes Dzīvnieku aizsardzības līgas patversmes aprūpē. Bībers pats par savu mājdzīvnieku nav interesējies, bet viņa menedžmenta kompānija patversmei nosūtījusi divas e-pasta vēstules.

Vienā no tiem bija jautāts, cik ilgā laikā jāsagādā nepieciešamie dokumenti, lai pērtiķēns netiktu iemidzināts, uz ko patversme atbildējusi, ka vācu patversmēs tas netiek darīts. Nākamajā e-pastā dziedātāja menedžeri pateicās patversmei par palīdzību un paziņoja, ka Bībera «komanda vēlas ievietot Malliju Vācijas zoodārzā».

Piektdien beidzās pēdējais termiņš, kurā dziedātājs varēja iesniegt Minhenes dienestiem vajadzīgos dokumentus par dzīvnieka izcelsmi un vakcinēšanu un atgūt dzīvnieku.

Kapucpērtiķi pieder pie aizsargāto dzīvnieku sugas, tāpēc Bīberam jābūt sertifikātam, ka dzīvnieks ir dzimis nebrīvē un iegūts legāli, nevis sagūstīts brīvībā un ievests kontrabandas ceļā.

Galīgo lēmumu par Mallijas tālāko likteni pieņem Vācijas Dabas aizsardzības federālais birojs, kura pārstāvis Dītrihs Jeldens apstiprināja, ka pērtiķēns tiks integrēts savu sugasbrāļu kompānijā kādā Vācijas zoodārzā.

Vācijas amatpersonas atteikušās izpaust, uz kuru zoodārzu dzīvnieciņš pārvests, lai izvairītos no fanu un preses pārmērīgas kņadas un ļautu pērtiķēnam mierīgi iedzīvoties sugasbrāļu barā.

Vācijas dienesti norādīja, ka Bīberam varētu draudēt paprāva soda nauda par aizsargāta primāta ievešanu Vācijā bez pienācīgiem dokumentiem.

Tāpat no dziedātāja plānots iekasēt naudu vairāku tūkstošu eiro apmērā par pērtiķēna turēšanu, barību un veterināro aprūpi.

10 nedēļas vecais pērtiķēns Bīberam uzdāvināts 1.martā kā dāvana viņa 19.dzimšanas dienā.

Kā norāda eksperti, pērtiķēns pārāk agri nošķirts no mātes, jo kapucpērtiķu mazuļi dabā dzīvo kopā ar māti līdz gada vecumam.

Turklāt kapucpērtiķi ir bara dzīvnieki, līdz ar to pērtiķēnam vajadzētu dzīvot vismaz piecu dzīvnieku barā un nošķiršana no bara traumē dzīvnieka psihi.

«Pērtiķim un īpaši pērtiķu mazulim nav vietas pasaules koncertturnejā kā popzvaigznes modes aksesuāram. Tas ir neprāts. Patiesībā pirmkārt bija neprāts uzdāvināt šādu dzīvnieku kā mājdzīvnieku. Bet diemžēl muļķība reti kad tiek sodīta,» norādīja Malliju uzņēmušās patversmes direktors Karls Haincs Joahims.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu