Šausminošs terora akts Londonā: video fiksēts noziedznieka vēstījums īsi pēc uzbrukuma (474)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vakar Londonas dienvidaustrumos, Vuličā, notikušo izrēķināšanos ar kādu britu karavīru Lielbritānijas premjers Deivids Kemerons nodēvējis par iespējamu terora aktu un, pārtraucot vizīti Parīzē, atgriezies Lielbritānijā.

Tikmēr Vuličā, kur notika slepkavība, uzliesmojuši pret musulmaņiem vērsti protesti un atriebības mēģinājumi.

Nežēlīgais uzbrukums ir šausmās paralizējis visu Lielbritāniju - tas notika gaišā dienas laikā, daudzu cilvēku acu priekšā. Melnādainie vīrieši uzbruka karavīram, durot viņam ar nažiem un cērtot ar mačeti. Aculiecinieki apgalvo, ka uzbrucēji centušies viņam nocirst galvu.

Telekanāls «ITV News» tikmēr publiskojis video, kurā redzams uzbrucējs, kurš ar asiņainām rokām pēc tikko pastrādātā nozieguma ar Londonas dienvidu daļas iedzīvotāju akcentu saka: «Aci pret aci, zobu pret zobu».

Jau ziņots, ka abi uzbrucēji, karavīru nogalinājuši, arābu valodā dziedot «Dievs ir varens!» un pieprasot garāmgājējus filmēt un fotografēt viņus.

«Zvēram pie visuvarenā Allāha, mēs nekad nebeigsim pret jums cīnīties. Vienīgais iemesls, kādēļ mēs to darām, ir tāds, ka katru dienu pasaulē mirst musulmaņi» sacījis viens no uzbrucējiem.

«Jūs nekad nebūsiet brīvi. Gāziet savu valdību, kas par jums nerūpējas,» sacījis uzbrucējs, kurš aicinājis gāzt Lielbritānijas valdību un aicināt Lielbritānijas kareivjus atgriezties mājās.

«Jūs domājat, ka Deivids Kemerons mirs, ja mēs ķersimies pie saviem ieročiem?Jūs domājat, ka mirs jūsu politiķi?Nē, tie būs tādi cilvēki kā jūs un jūsu bērni,» klāstījis uzbrucējs.

Abi vīrieši speciāli gaidījuši ierodamies policiju un tad atklājuši pret to uguni. Apšaudes laikā abi smagi ievainoti.

Tiek pieļauts, ka uzbrucēji varētu būt no Somālijas un Nigērijas.

Mediji norāda, ka karavīra nogalināšana armijas kazarmu tuvumā ir bezprecedenta islāmistu uzbrukums Lielbritānijā.

Lielbritānijas premjers norādījis: «Mēs arī iepriekš esam pieredzējuši šādus uzbrukumus, mēs vienmēr esam devuši prettriecienu.»

Komentāri (474)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu