Kemerons: Karavīra noslepkavošana ir uzbrukums visai Lielbritānijai (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu karavīra brutālā slepkavība ir uzbrukums visai Lielbritānijai, ceturtdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

«Tas bija uzbrukums ne tikai Lielbritānijai un britu dzīvesveidam. Tādējādi tika arī nodots islāms un musulmaņu kopienas, kas mūsu valstij sniegušas tik daudz,» sacīja Kemerons. «Islāms neattaisno šādu drausmīgu rīcību.»

LETA jau ziņoja, ka Londonas dienvidaustrumos netālu no armijas kazarmām Vuličā trešdien divi ar mačeti bruņoti vīrieši nogalināja kādu cilvēku. Mediji ziņoja, ka nogalinātais ir britu armijas karavīrs, un avoti valdībā šo informāciju ir apstiprinājuši. Upuris oficiāli vēl nav identificēts.

Uzbrucēji - melnādaini gados jauni vīrieši - arestēti un pašreiz atrodas slimnīcā, jo aresta laikā tika sašauti. Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucēji vispirms notriekuši upuri ar automašīnu un pēc tam piebeiguši karavīru ar nažiem. Viņi arī centušies nocirst upurim galvu un pēc tam nevis metušies bēgt, bet prasījuši apkārtējiem, lai viņus filmē un fotografē.

Telekanāla ITV demonstrētajos kadros viens no uzbrucējiem dzirdams sakām: «Mēs zvēram pie visvarenā Allāha, ka nekad nebeigsim cīņu pret jums.» «Vienīgais iemesls, kāpēc mēs nogalinājām šo cilvēku, ir tas, ka musulmaņi mirst ik dienu. Šis britu karavīrs ir acs pret aci, zobs pret zobu,» viņš sacījis.

«Jūs nekad nebūsiet drošībā. Atceliet savu valdību, jūs tai nerūpat,» viņš paziņojis. «Es atvainojos, ka sievietēm tas šodien bija jāpiedzīvo, taču mūsu zemē mūsu sievietēm jāredz tas pats.»

Pēc ceturtdien aizvadītās Lielbritānijas valdības ārkārtas reaģēšanas komitejas sēdes Kemerons uzsvēra, ka Lielbritānija «ir nelokāma savā nostājā pret vardarbīgu ekstrēmismu un terorismu».

«Mēs nekad nepadosimies terorismam nevienā no tā izpausmēm,» solīja Lielbritānijas valdības vadītājs. «Mēs uzveiksim vardarbīgo ekstrēmismu, būdami vienoti, atbalstot policiju un drošības dienestus un galvenokārt metot izaicinājumu ekstrēmisma indīgajiem izteikumiem.»

«Šādai rīcībai nav pilnīgi nekāda attaisnojuma, un vaina gulstas tikai un vienīgi uz šīm pretīgajām personām, kas veica šausminošo uzbrukumu,» piebilda Kemerons.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu