Nogalinātā kareivja vecāki stāsta par traģisko dienu: Lī pims nāves nosūtījis aizkustinošu īsziņu (87)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Londonā trešdien brutāli noslepkavotā Karalisko strēlnieku pulka karavīra - 25 gadus vecā Lī Rigbija- vecāki šodien notikušajā preses konferencē emocionāli  pastāstījuši par traģisko dienu, par notikušo viņi uzzinājuši no televīzijas.

Lī patēvs Jans Rigbijs pastāstījis, ka brīdī, kad televīzijā redzējis nogalinātā karavīra līķi, viņa sirds bailēs nodrebējusi. Viņš sapratis, ka slepkavība notikusi Vuličā un tas varētu būt viņa dēls.

Pēc tam izmisušie radinieki 12 stundas mēģinājuši sazvanīt Lī līdz nakts vidū saņēmuši apstiprinājumu, ka nogalinātais tiešām ir viņš.

Radinieki aizkustinošā preses konferencē stāstīja, ka Lī vienmēr būs «viņu varonis»

Lī sieva Rebeka ar asarām acīs sacīja, ka nekad nespēja iedomāties, ka viņas vīru varētu nogalināt Lielbritānijā.

«Kad viņš ir Afganistānā, tu zini, ka tas ir bīstami, taču ir grūti pieņemt, ka tas notiek tavas mājas durvju priekšā,» sacīja Rebeka.

Jans Rigbijs tāpat nolasīja dēla pēdējo aizkustinošo īsziņu savai mātei Linai. «Ar labunakti, mammu, ceru, ka Tev bija fantastiska diena, jo Tu esi visfantastiskākā mamma pasaulē,» neilgi pirms nāves rakstījis Lī.

Jau ziņots, ka Londonas dienvidaustrumos netālu no armijas kazarmām Vuličā trešdien divi ar mačeti bruņoti vīrieši nogalināja britu armijas karavīru. Uzbrucēji - melnādaini gados jauni vīrieši - arestēti un pašreiz atrodas slimnīcā, jo aresta laikā tika sašauti.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu