Londonas slepkavas draugs atklāj interesantu informāciju un tiek arestēts (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Aizdomās turamā britu karavīra slepkavas Maikla Adeboladžo draugs intervijā raidorganizācijai BBC pavēstījis, ka britu drošības dienesti mēģinājuši savervēt viņa draugu.

Kā piektdien intervijā BBC telekanālam pastāstīja Abu Nusaiba, iekšzemes izlūkdienests MI5 prasījis Adeboladžo, vai viņš negrib strādāt viņu labā. Adeboladžo šo piedāvājumu esot atraidījis.

Nusaiba uzreiz pēc intervijas sniegšanas tika arestēts BBC telpās. Kā sestdien paziņoja Skotlendjards, policija arestējusi 31 gadu vecu vīrieti aizdomās par «terora aktu pasūtīšanu, gatavošanu vai kūdīšanu uz tiem».

Domājams, ka arests nav tieši saistīts ar trešdien Londonas dienvidaustrumos netālu no armijas kazarmām Vulidžā pastrādāto karavīra Lī Rigbija slepkavību, kuru ar nažiem noslepkavoja 28 gadus vecais Adeboladžo un 22 gadus vecais Maikls Adebovale. Viņi abi šobrīd policijas uzraudzībā atrodas slimnīcā, jo aizturēšanas laikā tika sašauti.

Viņi abi bija zināmi izlūkdienestiem, kas viņus novēroja, taču viņi netika uzskatīti par nāvējošu draudu.

Nusaiba sacīja, ka pirmoreiz ar Adeboladžo ticies 2002.gadā un bijis šokēts par to, ko draugs viņam pastāstījis pirms aptuveni pusgada.

Adeboladžo pastāstījis, ka ciemošanās laikā Kenijā viņu savākuši valdības spēki un viņam apcietinājuma laikā ticis fiziski uzbrukts.

Pēc atgriešanās no Kenijas MI5 aģenti viņam vairākreiz zvanījuši uz mājām. Pēc Nusaibas teiktā, MI5 aģenti būtībā vajājuši Adeboladžo. «Viņš man teica: «Viņi mani noklausās, viņi mani neliks mierā.» Viņš teica, ka sākumā viņi prasījuši, vai viņš nezina konkrētus cilvēkus. Kad viņš teica, ka nepazīst šos cilvēkus, viņi prasīja, vai viņš nebūtu ieinteresēts strādāt viņu labā. Viņš kategoriski noraidīja strādāšanu viņu labā,» sacīja Nusaiba.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu