Nāk gaismā jauni Londonas slepkavas pagātnes fakti (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Viens no aizdomās turamajiem par britu karavīra slepkavību Londonā - Maikls Adeboladžo - pirms trim gadiem arestēts Kenijā un nopratināts par saistību ar islāmistu nemierniekiem, svētdien apstiprinājusi Kenijas valdība.

Adeboladžo tika arestēts 2010.gadā, bet pierādījumu trūkuma dēļ tika nodots britu izlūkdienesta aģentiem un deportēts atpakaļ uz Lielbritāniju, informēja Kenijas varasiestādes.

Aresta brīdī Adeboladžo bija viltoti dokumenti un viņš uzdevās par citu cilvēku.

Adeboladžo tika arestēts par saistību ar islāmistu grupējumu «Shebab», kas kopš 2007.gada cenšas gāzt Rietumu atbalstīto Somālijas pagaidu valdību, norādīja kāds avots Kenijas antiterorisma policijā.

«Shebab» ir sakari ar starptautisko teroristisko organizāciju «Al Qaeda» un grupējums darbojas arī Kenijas Indijas okeāna piekrastē.

Adeboladžo bija nodibinājis kontaktus arī ar cietiem aizdomās turamajiem, kas bija nonākuši policijas uzmanības lokā Mombasā, atklāja anonīmais avots.

Adeboladžo tika nopratināts gan Mombasā, gan Nairobi, bet nepietiekamo pierādījumu dēļ tika atbrīvots.

Adeboladžo tolaik apgalvoja, ka Kenijā ticis spīdzināts, bet Kenijas valdība to kategoriski noliedza.

Jau vēstīts, ka svētdien kāds Adeboladžo draugs intervijā raidorganizācijai BBC pavēstīja, ka britu drošības dienesti mēģinājuši savervēt viņa draugu, bet Adeboladžo no šāda piedāvājuma atteicies.

Mediji ziņo, ka Adeboladžo un otrs aizdomās turamais karavīra slepkavības lietā - Maikls Adebovale - jau iepriekš nonākuši britu izlūkdienesta uzmanības lokā, bet nav uzskatīti par sevišķi bīstamiem.

LETA jau ziņoja, ka Londonas dienvidaustrumos netālu no armijas kazarmām Vulidžā 22.maijā divi ar mačeti bruņoti vīrieši nogalināja britu armijas karavīru.

Uzbrucēji tika identificēti kā 28 gadus vecais nigēriešu izcelsmes brits Adebolodžo un 22 gadus vecais Adebovale. Viņi tika arestēti un pašreiz atrodas slimnīcā, jo aresta laikā tika sašauti.

Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucēji vispirms notriekuši upuri ar automašīnu un pēc tam piebeiguši karavīru ar nažiem. Viņi arī centušies nocirst upurim galvu un pēc tam nevis metušies bēgt, bet prasījuši apkārtējiem, lai viņus filmē un fotografē.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu