Iepazīstieties – jaunais BMW X5 (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas autobūves uzņēmums BMW ir nācis klajā ar trešās paaudzes BMW X5 apvidus automašīnu. Jaunais modelis atspoguļo sevī pārējo BMW sērijas spēkratu tipiskākos dizaina elementus, kā arī piedāvās augstāko komforta līmeni un jaunākās tehnoloģijas.

Uzņēmuma vadība ir sākusi domāt plašāk un pirmo reizi piedāvās ikoniskos X5 apvidus automobiļus arī ar 2,0 litru un četru cilindru dīzeļdzinēju, kuram būs viena tilta piedziņa. Šis «eko» modelis patērē vien 5,6 litrus degvielas uz 100 kilometriem un saražo 149 gramus uz kilometru kaitīgos CO2 izmešus. Līdz šim mazākais X5 motors attīsta 215 zirgspēku jaudu.

No jaudīgā gala būs pieejams klasiskais 4,4 litru V8 benzīna dzinējs, kurš attīsta 450 zirgspēku jaudu un 650 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Tāpat arī redzēsim 3,0 litru dīzeļdzinēju, kurš attīsta 258 zirgspēku jaudu un 560 ņūtonmetru lielu griezes momentu.

Uzlabotā 3,0 litru dīzeļa versija M50d spēj sasniegt 381 zirgspēku jaudu un cienījamu 740 ņūtonmetru lielu griezes momentu.

Automašīnas salonā valda harmonija, kur ikvienu sīkumu pedantiskie vācieši ir rūpīgi pārdomājuši. Salons ir kļuvis vēl ietilpīgāks, jo pats automobilis ir kļuvis par 32 milimetriem (mm) garāks, 5 mm platāks un 14 mm augstāks.

Arī tehnoloģiju klāsts jaunajā X5 ir bagātīgs un pasargās ne tikai pašu autovadītāju no bīstamām situācijām, bet rūpēsies arī par to, lai automašīna automātiski nobremzētu neparedzamu šķēršļu priekšā.

Jaunā BMW X5 debija paredzēta šī gada Frankfurtes auto šovā, kas norisināsies septembrī. Dīleru salonos X5 parādīsies šī gada decembrī.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu