«Volvo Cars» vadītājs atzīst pieļautās kļūdas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zviedrijas autobūves kompānijas «Volvo Cars Corp.», kas pieder Ķīnas autoražotājam «Zhejiang Geely Holding Group», vadītājs Hokans Sāmuelsons pirmdien atzina pieļautās kļūdas, kuras negatīvi ietekmējušas pārdošanas apjomu Ķīnā un ASV, taču noraidīja izskanējušās spekulācijas par uzņēmuma plānoto darbības pārtraukšanu ASV tirgū.

Kompānijas mērķis pārdošanas apjomu Ķīnā līdz 2015.gadam paaugstināt līdz 200 000 automašīnu nav reāls, intervijā laikrakstam «Dagens Nyheter» norādīja Sāmuelsons.

«Mums bija 150 jauni automašīnu tirgotāji, kuri nezināja, ko nozīmē «Volvo», un tirdzniecības menedžeris, kurš nerunāja zviedru valodā. Dažreiz, kad jūs kaut ko sākat, tas nav perfekti un nepieciešams veikt izmaiņas,» sacīja Sāmuelsons.

«Volvo Cars» automašīnu pārdošanas apjoms Ķīnā pērn oficiāli samazinājies par 11% - līdz 42 000 vienību, taču uzņēmums šā gada sākumā atzina, ka Ķīnas tirgotāji nepareizi norādījuši atsevišķus tirdzniecības datus.

Atbildot uz jautājumu par ASV, kas ir «Volvo Cars» lielākais tirgus, nodrošinot 16% no pārdošanas apjoma, Sāmuelsons sacīja, ka «varbūt tā bija kļūda pirms 15 gadiem tur nebūvēt rūpnīcu».

Viņš norādīja, ka «Volvo Cars» pārdošanas apjoms ir samazinājies, jo kompānijas automašīnu klāsts valstī bijis pārāk šaurs, taču autoražotājs cer izmainīt šo tendenci ar divu jaunu modeļu laišanu tirgū.

«Volvo Cars» tirgus daļa ASV pērn sarukusi līdz 0,46% salīdzinājumā ar 0,53% 2011.gadā un 0,47% 2010.gadā, liekot Amerikas medijiem spekulēt, ka zīmols plāno pamest valsti.

«Es tam necik neticu,» uzsvēra Sāmuelsons.

«Volvo Cars» pērn strādāja ar 530 miljonu kronu (43,5 miljonu latu) tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar viena miljarda kronu (82,1 miljona latu) peļņu 2011.gadā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu