Latvijā straujākais ražotāju cenu kāpums ES (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Ražotāju cenas Latvijā šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, palielinājās par 1,1%, kas ir straujākais pieaugums starp visām Eiropas Savienības (ES ) valstīm, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

Ražotāju cenas kopumā palielinājās vien piecās valstīs: Latvijā, kā arī Dānijā - par 0,4%, Igaunijā par 0,2%, Kiprā un Slovākijā - par 0,1%. Savukārt Maltā un Slovēnijā ražotāju cenas mēneša samazinājumā saglabājās nemainīgas.

Tikmēr lielākais ražotāju cenu samazinājums reģistrēts Lielbritānijā - par 1,5%, Beļģijā - par 1,4%, kā arī Grieķijā un un Nīderlandē - par 1,3%.

Ražotāju cenas visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, aprīlī mēneša salīdzinājumā samazinājās par 0,7%, bet eirozonas valstīs fiksēts samazinājums 0,6% apmērā.

Lietuvā ražotāju cenas mēneša salīdzinājumā aprīlī samazinājās par 1%.

Tikmēr salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi ražotāju cenas gan ES, gan eirozonā samazinājās par 0,2%.

Gada salīdzinājumā lielākais ražotāju cenu pieaugums reģistrēts Igaunijā - par 11,3%, Rumānijā - par 4,9%, Beļģijā - par 1,9% un Latvijā - par 1,8%.

Savukārt lielākais samazinājums fiksēts Grieķijā - par 2,4%, Polijā - par 2,1% un Zviedrijā - par 1,7%.

Tikmēr Lietuvā ražotāju cenas gada salīdzinājumā saglabājās nemainīgas.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu