CVK noraida PCTVL sūdzības par vēlēšanu rezultātiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien vienbalsīgi noraidīja partijas «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL) abas iesniegtās sūdzības saistībā ar vēlēšanu rezultātiem Liepājā un Aizkraukles novadā. CVK noraidīja sūdzību arī par situāciju Lielvārdes novadā.

Pēc politiskās partijas pārstāves uzklausīšanas CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars norādīja, ka Liepājas pilsētā ir pieļauta tehniska rakstura kļūda, kurai ir jāpievērš uzmanība vēlēšanu komisijai nākošajās reizēs. Gadījums, kad vēlēšanu komisija nav pareizi veikusi vēlēšanu saraksta lapu aizpildīšanu, nav pelnījis uzslavu, bet gan aizrādījumu.

CVK loceklis Pēteris Dzalbe līdzīgi norādīja, ka Liepājā noticis formāls pārkāpums, kam nav ietekmes uz vēlēšanu rezultātu.

Attiecībā par gadījumu Lielvārdē CVK sekretārs Ritvars Eglājs norādīja, ka konkrētā situācija neietekmē to, kuri cilvēki ir ievēlēti un kāds ir mandātu sadalījums. Sūdzības iesniedzējs Vidzemes partijas pārstāvis Jānis Āboliņš aģentūrai LETA sacīja, ka pēc iepazīšanās ar CVK lēmuma tekstu lems, kā tālāk rīkoties.

CVK vēl turpina skatīt vairākas iesniegtās sūdzības.

Kā ziņots, PCTVL valdes līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka bija lūgusi Aizkraukles novadā pārskaitīt zīmes visos vēlēšanu iecirkņos, kā arī atzīt, ka PCTVL Aizkrauklē ir pārvarējusi 5% barjeru.

PCTVL Liepājas saraksta iesniedzēja Elita Kosaka sūdzībā par vēlēšanām bija minējusi atsevišķus iespējamus pārkāpumus 221. un 226.vēlēšanu iecirkņa dokumentu aizpildīšanā. Pieteikuma iesniedzēja uzskata, ka šie pārkāpumi ietekmējuši vietu sadalījumu starp sarakstiem Liepājas domē.

Lielvārdes novadā Āboliņš apstrīdējis rezultātus, jo 692.iecirknī vēlētājai izdotas divas vēlēšanu aploksnes un viņa nobalsojusi divas reizes. Āboliņš uzskata, ka tas var mainīt ievēlēto deputātu secību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu