DP sāk jau otro kriminālprocesu par pārkāpumiem vēlēšanās (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Drošības policija (DP) šodien sākusi kriminālprocesu saistībā ar konstatētajiem vēlēšanu pārkāpumiem Salaspilī, aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Kriminālprocess pagaidām sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret valsti. Kriminālprocess sākts par faktu, un pagaidām aizdomās turēto nav. Plašāka informācija par uzsākto kriminālprocesu šobrīd netiek sniegta.

Drošības policija uzsāktā kriminālprocesa ietvaros plāno noskaidrot radušos situāciju Salaspils iecirknī, taču pagaidām atturas no secinājumiem, ka varētu būt noticis balsu pirkšanas gadījums, norādīja Apse-Krūmiņa.

DP atgādina, ka tā 1.jūnijā uzsāka kriminālprocesu par iespējamiem balsu pirkšanas mēģinājumiem Vidzemē. Kriminālprocess sākts pēc panta par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus, lietojot uzpirkšanu vai citā prettiesiskā veidā.

Jau ziņots, lai arī kļuvis zināms, ka vēlēšanu iecirknī Salaspilī balsošanas kastē ir atrastas 50 neapzīmogotas aploksnes, vietējā vēlēšanu komisija vēlēšanu rezultātus plānojusi apstiprināt. Pēc šī gadījuma CVK pieņēma lēmumu vēlēšanu materiālus saglabāt iesaiņotā veidā un lietu par neapzīmogotajām aploksnēm nodeva izskatīšanai Drošības policijai.

Gadījums, kad vēlēšanu iecirknī Salaspilī balsošanas kastē bija atrastas 50 neapzīmogotas aploksnes, liek pieļaut, ka ir noticis balsu pirkšanas gadījums, nevis huligānisms, vai arī vēlēšanu komisijas darbinieku nolaidība, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Tā kā lietas materiāli ir nodoti izmeklēšanai Drošības policijā, tad Cimdars nevēlējas sīkāk analizēt, kāds varētu būt šīs nepatīkamās lietas iznākums, kā arī nevarēja pateikt, par kādu partiju šajās neapzīmogotajās aploksnēs tika balsots.

Ziņots arī, ka «Reģionu alianses» pārstāvis bija informējis CVK, ka šāda situācija konstatēta 766.vēlēšanu iecirknī Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā Salaspilī. Vēlēšanu komisija rīkojās atbilstoši noteikumiem un šo aplokšņu saturu neizmantoja vēlēšanu rezultātu noteikšanai.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu