BMX braucējs Treimanis: Pēc uzvaras biju ļoti noilgojies (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas BMX braucējs Edžus Treimanis bija ļoti noilgojies pēc uzvaras, tāpēc panākums svētdien Mežaparka trasē notikušajā Eiropas čempionāta desmitajā posmā viņam ir viens no gada lielākajiem notikumiem.

Elites grupā vīriešiem Latviju finālā pārstāvēja četri sportisti. Uzvarētājam Treimanim otrajā vietā sekoja divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš priekšlaicīgi nodrošinājis uzvaru šīs sezonas kopvērtējumā, Rihards Veide ierindojās ceturtajā vietā, bet astotais bija Kristaps Vekša.

«Šis panākums man noteikti ir lielākais notikums šogad, jo visu sezonu man finālos kaut kā neiet. Vakar arī biju gatavāks par gatavu uzvarēt, taču atkal kaut kas nesanāca, un biju ļoti dusmīgs. Sezonas sākumā nebiju tik labā formā, un man rezultāti bija pat labāki nekā tagad pēdējos posmos. Tādā ziņā pat rokas nedaudz nolaidās - progress bija, bet rezultāti izpalika,» izteicās Treimanis. «Pēc vakardienas sacensībām, dusmojoties par rezultātu, šodien jau visam piegāju daudz vieglāk un nepiespiestāk. Zināju, ka gadījumā, ja kaut vai tuvu savam līmenim paņemšu pirmo taisni, varu aiziet pa pirmo vietu.»

«Kopumā šajā sezonā man ir bijuši daudzi pjedestāli, bet pēc uzvaras biju ļoti noilgojies,» izcēla sportists.

Aizvadītajos desmit čempionāta posmos Štrombergs izcīnījis septiņas uzvaras un trīs reizes ierindojies otrajā vietā. Pie sudraba godalgas viņš tika šajā nedēļas nogalē Mežaparkā notikušajos abos posmos.

Tikmēr Treimani, kurš par Eiropas čempionu kļuva pērn, tagad gaida nopietna cīņa par kopvērtējuma otro vietu.

«Par otro vietu kopvērtējumā visa cīņa vēl priekšā sezonas pēdējos divos posmos Beļģija. Pirms sacensībām Mežaparkā, ja neskaita divus sliktākos posmus, francūzis Kventins Kaleirons, kurš vinnēja sestdien, no manis atpalika tikai par sešiem punktiem. Sestdien viņš tos atguva, šodien atkal pazaudēja. Tā kā Beļģijā izšķirsies, kurš būs otrais,» pauda Treimanis.

«Latvijas skatītāji Rīgā bija visskaļākie. Līdzīgu atbalstu var dzirdēt tikai Francijā, kad par saviem braucējiem fano francūži. Tā kā Rīgā Latvijas sportisti bija gandrīz vai katrā braucienā, aurošana bija pamatīga. Teiksim, pēdējā taisnē braucot, kad jau ir nogurums, šāda fanošana liek tomēr pacensties vēl nedaudz vairāk,» līdzjutēju nopelnu izcēla Treimanis.

Šāgada Eiropas čempionāts sastāv no 12 posmiem. Finālposmi jūlija vidū notiks Beļģijā, taču Štrombergs tajos plāno nestartēt.

Šīs bija pirmās šāda līmeņa sacensības Latvijā kopš 2006.gada.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu