Kam piederēs Daugavpils atslēga - Lāčplēsim vai SC? (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daugavpils domes priekšsēdētāja amatam, iespējams, tiks virzīts Daugavpilī otra populārākā politiskā spēka - «Latgales partijas» - līderis, Saeimas deputāts, bijušais Daugavpils mērs, Jānis Lāčplēsis. Mēra amatu iegūt kāro arī apvienība «Saskaņas centrs» (SC).

Aģentūrai LETA Lāčplēsis pastāstīja, ka patlaban jau ir kļuvis zināms aptuvenais Daugavpils pilsētas domes jaunā sasaukuma koalīcijas deputātu sastāvs. Nosaukt konkrētus uzvārdus Lāčplēsis pagaidām gan vēl atturējās, sakot, ka koalīcijā plānots apvienot deputātus no pēc iespējas lielāka domē ievēlēto politisko spēku skaita. Plaša koalīcija, pēc potenciālā Daugavpils mēra domām, ļaušot piesaistīt darbam pilsētas labā maksimālu profesionāļu skaitu.

Kā politisko spēku, ar kuru pārrunas par sadarbību patlaban esot vissarežģītākās, Lāčplēsis minēja SC, kas šajās pašvaldību vēlēšanās ieguva par 55 vēlētāju balsīm vairāk nekā «Latgales partija». Par klupšanas akmeni ir kļuvis tas, ka SC vēloties sev Daugavpils mēra krēslu. Savukārt potenciālās koalīcijas partneri uzskata, ka šāds vietu sadalījums nebūtu īsti taisnīgs, jo SC savas priekšvēlēšanu aģitācijas laikā Daugavpilī izspēlējis «Ušakova kārti».

Lāčplēsis atzina, ka potenciālā koalīcija jau faktiski ir gatava domes vadības vēlēšanām, taču par jaunās domes pirmās sēdes sasaukšanu lemšot Daugavpils vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs. Kā iespējamo domes sēdes datumu Lāčplēsis minēja 18.jūniju.

Jau ziņots, ka gan SC, gan «Latgales partija» pašvaldību vēlēšanās Daugavpils domē ieguvuši pa četriem deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.

5% barjeru Daugavpilī pārvarējušas vēl piecas vēlēšanu apvienības - «Attīstības partija» un partija «Alternative», kuras ieguvušas pa diviem deputātu mandātiem, kā arī «Daugavpils atdzimšana», «Sociālā taisnīguma partija»/«Tautas kontrole» un «Daugavpils - mana pilsēta», kuras ieguvušas katra pa vienam deputāta mandātam.

«Vienotība», Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), partija «Par dzimto valodu!», kā arī «Mūsu partija»/Reformu partija Daugavpils domē nav iekļuvušas, liecina CVK apkopotie provizoriskie rezultāti.

Par SC Daugavpilī nobalsojuši 5453 cilvēki jeb 23,02% balsstiesīgo, bet par «Latgales partiju» - 5398 cilvēki jeb 22,79% balsstiesīgo. Par «Attīstības partiju» Daugavpilī nobalsojuši 2429 cilvēki jeb 10,25% balsstiesīgo, par partiju «Alternative» - 2411 cilvēki jeb 10,18% balsstiesīgo, par «Sociālā taisnīguma partiju»/«Tautas kontroli» - 1983 cilvēki jeb 8,37% balsstiesīgo, par partiju «Daugavpils - mana pilsēta» - 1387 cilvēki jeb 5,86% balsstiesīgo, bet par «Daugavpils atdzimšanu» - 1322 cilvēki jeb 5,58 balsstiesīgo.

«Mūsu partiju»/Reformu partiju, kuru pārstāv pašreizējā domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, no 5% barjeras šķīrusi tikai viena procenta simtdaļa - par šo vēlēšanu apvienību Daugavpilī nobalsojuši 1182 cilvēki jeb 4,99% balsstiesīgo.

Par ZZS Daugavpilī nobalsojuši 985 iedzīvotāji jeb 4,16% balsstiesīgo, par «Vienotību» - 549 iedzīvotāji jeb 2,32% balsstiesīgo, bet partijai «Par dzimto valodu!» savu balsi atdevuši 334 iedzīvotāji jeb 1,41% balsstiesīgo, liecina CVK apkopotie provizoriskie rezultāti.

Par derīgām pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī atzītas 23 433 vēlēšanu zīmes.

No SC domē ievēlēti Rodionovs, Anatolijs Gržibovskis, Aleksejs Nikolajevs un Aleksandrs Samarins.

«Latgales partiju» jaunajā pašvaldības sasaukumā pārstāvēs partijas līderis Lāčplēsis, Vladislavs Bojarūns, Aivars Broks un Boriss Ivanovs.

«Attīstības partijas» deputāti būs bijusī pilsētās vadītāja Rita Strode un Jānis Dukšinskis, partiju «Alternative» pārstāvēs Jevgēņijs Carevs, Vladimirs Borisjonoks, «Daugavpils - mana pilsēta» - Natālija Petrova, «Sociālā taisnīguma partijas» un «Tautas kontroles» apvienību - Pēteris Dzalbe, bet «Daugavpils atdzimšanu» - Jurijs Zaicevs.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu