Jaunjelgavā piekautajam puisītim cilvēki saziedojuši jau 2481 latu (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunjelgavas vidusskolā aprīļa beigās nežēlīgi piekautajam zēnam portālā «[s:45052]» jau saziedoti 2481 lati, liecina informācija portālā.

Portāls vēsta, ka mazais zēns pēc notikušā ilgu laiku bijis apātisks un nav cēlies no savas gultiņas, atsakoties pat no ēdiena.

Par zēna veselību slimnīcā rūpējās mediķi, bet šobrīd zēns ar brālīti un mammu atrodas krīzes centrā, kur vēl dažas nedēļas saņems nepieciešamo rehabilitāciju, ko sedz valsts.

Portāls norāda - jau šobrīd ir skaidrs, ka būs nepieciešams ilgstošs psiholoģiskais atbalsts – šoka, baiļu un nedrošības pārvarēšanai, psihoemocionālās stabilitātes atgūšanai gan zēnam, gan viņa mammai. Zēnam nepieciešams arī logopēds – defektologs, kas palīdzēs zēnam mācīšanās traucējumu mazināšanā, kurus pēc traumas svarīgi novērst.

Zēna lielais sapnis esot spēlēt futbolu. «Mēs varam palīdzēt zēnam atgūties pēc nelaimes, augt drošam un pašpārliecinātam, un ļaut piepildīties viņa sapnim!» aicina «ziedot.lv».

Ģimene ir trūcīga, tādēļ pašiem nav līdzekļu, lai saņemtu turpmāku nepieciešamo psiholoģisko atbalstu, ko diemžēl valsts neapmaksā. Viena mēneša maksa par nepieciešamajām konsultācijām ir 80 lati un ceļa izdevumi no dzīvesvietas uz Rīgu un atpakaļ abiem ar mammu veido vismaz 50 latu. Rehabilitāciju vēlams saņemt ilgstoši vairāku mēnešu garumā, bet precīzāk to var noteikt, izvērtējot uzlabojumus rehabilitācijas gaitā. Vēl ģimenei būs nepieciešami līdzekļi juridiskajiem pakalpojumiem, taču pagaidām nav precīzi zināms to apmērs.

Otrdien laikraksts «Diena» vēsta, ka puisēna mamma nolēmusi uzsākt tiesvedību pret vardarbībā vainotā skolēna vecākiem.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu