Par Rīgas domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Ušakovs (176)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes jaunā sasaukuma deputāti šodien pirmajā domes sēdē par galvaspilsētas mēru atkārtoti ievēlēja politiskās apvienības «Saskaņas centrs» līderi Nilu Ušakovu.

Ušakovu atbalstīja 39 deputāti.

Rīgas mēra amatam bija izvirzīta arī nacionālās apvienības «Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK pārstāve Baiba Broka. Par viņu nobalsoja 20 deputāti. Par Broku balsoja arī partijas «Vienotības» pārstāvji.

Kā ziņots, Rīgas domes vēlēšanās «Saskaņas centra» un «Gods kalpot Rīgai» kopīgais saraksts ieguva pārliecinošu rīdzinieku atbalstu - par to nobalsoja 58,54% balsstiesīgo Rīgas iedzīvotāju, nodrošinot līdzšinējai koalīcijai domē pārliecinošu vairākumu - 39 vietas no 60.

Par nacionālo apvienību nobalsojuši 17,86% vēlētāju, nodrošinot šim politiskajam spēkam 12 vietas domē, bet par «Vienotību» nobalsojuši 14,13% rīdzinieku, deputātu krēslos ievēlot deviņus pārstāvjus.

Vairāk nekā puse Rīgas domes sastāva pēc vēlēšanām paliks nemainīga - 35 deputāti turpinās darbu pašvaldībā arī šajā sasaukumā, taču viņiem pievienosies 25 jauni kolēģi.

Komentāri (176)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu