Broka pārsteigta par Rīgas domes darba stilu (119)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmās sēdes liecina, ka Rīgas domē ir darba stila problēmas, iekšējās nepilnības, turklāt pašvaldības jaunievēlētā vadība uzvedas kā «no pudeles izlaists džins», pēc pirmās apmeklētās domes sēdes, konstatējusi nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK Rīgas domes deputātu frakcijas vadītāja Baiba Broka.

Kā aģentūru LETA informēja nacionālās apvienības preses pārstāve Laila Ozoliņa, jau otrajā dienā pēc pirmās Rīgas domes sēdes «Saskaņas centra» un «Gods kalpot Rīgai» domnieki nepatīkami pārsteiguši opozīcijas deputātus ar atklātu labas pārvaldības principa ignoranci un elementāras loģikas trūkumu.

«Atnākot no rīta uz domes sēdi, visiem deputātiem priekšā bija nolikts lēmumprojekts par Rīgas brīvostas valdes locekļa iecelšanu. Vēl iepriekšējā dienā Rīgas domes sēdē nekas neliecināja, ka nākamās dienas sēdē tiek plānots iecelt jaunu Rīgas brīvostas valdes locekli. Nacionālās apvienības un «Vienotības» deputātus pārsteidza fakts, ka vienas nakts laikā, pilnīgā slepenībā domes vadība sagatavojusi šādu lēmumprojektu,» stāsta nacionālās apvienības (NA) frakcijas vadītāja Broka.

Šādu nakts slepenību nacionālā apvienība skaidro ar to, ka pēc pirmās domes sēdes no «Saskaņas centra» frakcijas izraidīts Vadims Jerošenko, kas bija līdzšinējais SC virzītais Rīgas brīvostas valdes loceklis. Tāpēc SC līdzšinējā valdes locekļa amatā steidzās iecelt jaunu - līdzšinējo «Rīgas Centrāltirgus» mārketinga vadītāju Ivaru Jakovelu, kurš no SC saraksta ievēlēts Jelgavas domē.

«Nacionālās apvienības un «Vienotības» deputāti domes sēdē centās noskaidrot jaunā valdes locekļa kandidāta kompetenci tik atbildīgam amatam. No jaunā kandidāta uzzinājām, ka viņu pēkšņi nakts laikā uzrunājis domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un aicinājis kļūt par jauno Rīgas brīvostas valdes locekli,» norādīja Aleksandrs Kiršteins, NA frakcijas vadītājas vietnieks.

Broka sacīja, ka kandidāta apspriešanas procesam ir jānotiek tiesiski, proti, darba kārtība ir jāizsūta laikus, ir jābūt iespējai diskutēt par kandidāta kompetencēm un atbilstību potenciālajam amatam.

Taču konkrētajā gadījumā šāda iespēja bija liegta. Piemēram uz Aleksandra Kiršteina uzdoto jautājumu, kādas ir Roterdamas un Hamburgas ostu pārvaldes galvenās atšķirības no Rīgas brīvostas, jaunais kandidāts atbildēja, ka pa nakti vēl nav paspējis iepazīties ar ostu darba specifiku, jo ir Centrāltirgus mārketinga speciālists.

Tāpat spilgti izpaudās pozīcijas atklātā nevēlēšanās konstruktīvi sastrādāties ar opozīcijas deputātiem. Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja un tā vietnieka vēlēšanās pozīcija nodemonstrēja aroganci un nespēju sadarboties ar opozīciju. Situācijā, kad 20 komitejas deputātu vidū atrodas divi bijušie kultūras ministri un viens pašreizējās kultūras ministres padomnieks Nauris Puntulis, nevienam no viņiem netika atvēlēta vieta nevienā no četriem komitejas vietnieku amatiem.

Brokas vērtējumā šāds Rīgas domes vadības darbības stils ir nekorekts un nepieņemams.

Jau ziņots, ka ar 39 koalīcijas deputātu atbalstu Jakovels šodien Rīgas brīvostas valdē nomainīja Jerošenko. 22 opozīcijas domnieki bija pret šādu notikumu pavērsienu, un arī «Vienotības» līdere Rīgas domē Sarmīte Ēlerte kritizēja, ka šāda rīcība neatbilst labas pārvaldības principiem.

Komentāri (119)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu