Pļaviņš un Pēda mainīs savstarpējās pozīcijas laukumā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda mainīs savstarpējās pozīcijas laukumā, cerot, ka tas palīdzēs uzlabot sniegumu, vēsta sportistu oficiālā mājaslapa internetā.

Pēda pludmales volejbolā atgriezies pēc aptuveni desmit gadu pauzes, kļūstot par Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieka Pļaviņa pārinieku. Tomēr ar augstiem rezultātiem līdz šim latvieši nav izcēlušies, vienu līdz šim notikušo «Grand Slam» turnīru noslēdzot 17. vietā, bet pārējos paliekot 25. pozīcijā.

«Bijām cerējuši, ka varbūt būs nedaudz vieglāk. Sezonas sākumā pieļāvām dažas taktiskas kļūdas, kas mūs bremzēja, tomēr tagad esam šo to pamainījuši, un cerams, ka arī rezultāts pamainīsies,» video intervijā izteicās Pļaviņš.

Turpmāk pludmales volejbolisti mainīsies vietām laukumā. «Sākumā mēģinājām, ka Jānis spēlēs «no divi» (no labās puses), bet es - «no četri» (kreisās puses), lai palīdzētu kādu otro sitienu iesist. Es «no četri» visu laiku biju spēlējis arī iepriekš, un domājām, ka tā varbūt jutīšos labāk, tomēr tagad esam pieņēmuši lēmumu, ka Jānis mēģinās «no četri», jo tur viņam ir vieglāk.»

«Līdz ar to iepriekšējie divi mēneši mūs ir nedaudz bremzējuši,» secināja Pļaviņš.

«Kaut sākumā likās, ka ir grūti, īstenībā nemaz nav tik grūti, jo visi pāri ir līdzīgi,» Pēda ir optimistiski noskaņots. «Vienkārši pieļaujam par pāris kļūdām vairāk nekā pretinieki.»

Šajā nedēļas nogalē visi Latvijas vadošie pludmales volejbolisti piedalīsies tradicionālajā «Saulkrastu kokteiļa» pludmales volejbola turnīrā «Bigbank Open», bet jau nākamajā nedēļā Polijā risināsies pasaules čempionāts. Sportistu treneris Aigars Birzulis ir optimistiski noskaņots par apakšgrupas pretiniekiem.

Pļaviņš un Pēda pasaules čempionātā būs izlikti ar 23. numuru, kas viņiem ļaus sacensties B grupā. Vēl tajā grupā būs olimpiskie sudraba medaļnieki Alisons Čeruti un Emanuels Regu, kuri izlikti ar otro numuru, ar 26. numuru izliktie itāļi Paolo Ingroso un Mateo Ingroso, kā arī ar 47. numuru izliktie poļi Jaroslavs Lehs un Damjans Vojtasiks.

«Pret Alisonu un Emanuelu Mārtiņam ar Jāni Šmēdiņu izdevās uzspēlēt Kontinentālā kausa finālturnīrā, un mani viņi nepārsteidza, jo joprojām spēlē veco modeli ar augstām piespēlēm un spēcīgiem uzbrukuma sitieniem. Savukārt pretinieki spēlē gudrāk, ierobežojot viņus,» Birzulis izteicās, ka brazīliešiem klāsies grūti. Ingroso ir sīksta komanda, kas ilgi tur bumbu gaisā un cīnās par katru punktiņu, jāsalauž viņus ar savu spēli. Savukārt poļus sīkāk nevaru komentēt.»

Kā ziņots, vienā apakšgrupā pasaules čempionātā spēlēs ar sesto numuru izliktie Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kā arī Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš, kuri izlikti ar 30. numuru.

Turnīrs no 1. līdz 7. jūlijam risināsies Polijas pilsētā Stare Jablonkos, kur pērn Pļaviņš duetā ar J.Šmēdiņu triumfēja «Grand Slam» posmā, tiekot pie pirmā šāda tipa panākuma Latvijas vēsturē.

Vīriešu un sieviešu konkurencē 48 dueti sadalīti pa 12 apakšgrupām. Sacensību izslēgšanas cīņām kvalificēsies grupu divi labākie pāri, kā arī astoņi labākie trešo vietu ieguvēji.

Pasaules čempionāts risinās reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2011. gadā Pļaviņš ar J.Šmēdiņu izcīnīja ceturto vietu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu