Pļaviņš: Austrāliešus gribējās uzvarēt, jo nekas tur nav (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš uzskata, ka viņam ar Jāni Pēdu nepieciešams uzvarēt tādus pretiniekus, kuriem piektdien tika zaudēts pasaules čempionāta 1/16 fināla mačā.

Kā ziņots, ar 23. numuru izliktais Latvijas pāris ar 1-2 (15:21, 21:16, 3:15) piekāpās austrāliešiem Izākam Kapam un Kristoferam Makhjū, kuri izlikti ar 24. numuru.

«Mums vajadzēja vairāk spēlēt uz aizsargu. Viss rezultāts bija pretinieku bloķētāja sekmīgā darbība,» dueta mājaslapā publicētajā video intervijā izteicies Pļaviņš. «Pēc pirmā seta skatītāju atbalsts palīdzēja saņemties un pamainīt taktiku, bet par trešo nav ko piebilst.»

«Nezinu, kas notika trešajā setā, it kā paņēmām pārtraukumu un visu izdarījām, lai vismaz kaut ko pamainītu, bet nekas nemainījās. Tiešām grūti komentēt, kāpēc trešais sets bija tik neveiksmīgs,» teica latvietis. «Trešais sets bija kā diena pret nakti otrajam, kad Jānis neļāva uzbrukumā izvērsties viņu bloķētājam.»

Pļaviņš atzina, ka čempionāta laikā traumējis plecu. Tas traucē, kad nepieciešams asums un spēcīgāk uzsist, tomēr kopumā viss esot kārtībā.

Runājot par čempionātu kopumā, Pļaviņš izteicās, ka šis nav viņa sliktākās sacensības karjerā, jo iepriekš arī nav spējis izkļūt no pasaules čempionāta apakšgrupas.

«Šoreiz četrās spēlēs neitrāla bilance, bet visos iepriekšējos šīs sezonas turnīros tā bija negatīva,» teica Pļaviņš. «Austrāliešus gan gribējās uzvarēt, jo nekas tur nav. Bija jāpieņem pareizie lēmumi spēles laikā, ko tik veiksmīgi neizdevās. Tādas komandas ir jāuzvar.»

Ja Pļaviņam un Pēdam šo maču būtu izdevies uzvarēt, astotdaļfinālā būtu jātiekas ar potenciāli spēcīgākā 1/16 fināla pāra uzvarētājiem brazīliešiem Pedru Salgadu/Brunu Šmitu, kuri ar 2-0 (21:17, 21:16) uzveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu. Līdz šim Fijaleks un Prudels bija uzvarējuši visas spēles turnīrā, bet Pedru un Brunu apakšgrupu turnīru aizvadīja neveiksmīgi, paliekot vien trešie apakšgrupā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu