Sekss – sievietes maksa par laulību? (4)

Attiecības, sekss
Sagatavoja: Liene Skulme
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Mūsdienās attieksme pret laulību vairs nav tik viennozīmīga, ne visi uzskata, ka attiecības jāapstiprina ar gredzenu pirkstā un laulības apliecību, taču, būsim godīgi, ar seksu ir citādāk. Tas, šķiet, bijis aktuāls visos laikos, arī tad, kad “seksa nebija”. Jā, un šad tad ir dzirdamas baumas, ka laulība ir vīrieša maksa par seksu, bet sekss – sievietes samaksa par laulību, bet vai tas tiešām tā ir? Vai tiešām mums ir jāziedo sevi otra cilvēka dēļ un jādzīvo viņa dzīve?

Kā atrast optimālo komforta zonu un attiecībās nejusties kā upurim? Un ko darīt, ja libido ir sasniedzis zemāko punktu?

Mīlestība ir jūtas, kuras katrs izjūtam un saprotam atšķirīgi, taču, neskatoties uz to, pastāv principiāli svarīgi aspekti, kas ļauj novērst katastrofu, pirms tā ir sākusies.

Ja tu veido attiecības ar vīrieti un neizjūti pret viņu nekādu fizisku tieksmi, nav vērts sevi mierināt ar domu, ka kaut kas mainīsies tad, kad jūs apprecēsieties.

Ticiet – tā notiek tikai pasakās! Jā, iespējams, būs vajadzīgi pāris mēneši, lai “viens otru iemēģinātu”, bet ne vairāk. Tomēr gadījumi ir dažādi. Kā uzskata augstākās klases psiholoģe ar daudzu gadu pieredzi Jekaterina Fjodorova, pastāv arī izņēmuma gadījumi, ar ko viņai personīgi ir nācies saskarties, piemēram, kad pāris attiecību sākumā viens pret otru nav izjutuši nekādu intīmu pievilkšanos, jo domājuši, ka diez vai partneris ir piemērots gultā atšķirīga temperamenta dēļ, taču pretēji gaidītajam dažus mēnešus vēlāk pāris atzina, ka tik kolosāls sekss viņiem nekad iepriekš nav bijis.

Kāds cits pāris, tieši pretēji, sākotnēji piekopuši aktīvu intīmo dzīvi, bet, lai kā arī sieviete centās, jūtas pret partneri tomēr neizveidojās. Vairāki laulības gadi tika iztērēti velti, un beigās tomēr abi izšķīrušies.

Nākamais vīrs ir jāizvēlas gan pēc intīmajiem, gan emocionālajiem kritērijiem, citādi no laulības problēmām neizbēgt.

Gadījumos, kad vīrs un sieva vairākus laulības gadus ir pavadījuši laimīgi, bet pēc pieciem (katram citādāk) gadiem kādam no partneriem libido līmenis ir krities, nevajadzētu uzreiz šķirties un vainot otru visos nāves grēkos.

Attiecības, sekss
Attiecības, sekss Foto: pixabay

Libido var mazināties vairāku iemeslu dēļ, piemēram:

  • hroniskas slimības;
  • kontracepcijas līdzekļi vai medikamenti;
  • hormonālās svārstības;
  • kaitīgie ieradumi;
  • pārtikas produkti (cukurs, kofeīns, siers, piens);
  • personīgā krīze, nepatika pret partneri, depresija, stress.

Ja laicīgi konstatē libido mazināšanās iemeslus, pāra seksuālo balansu vēl ir iespējams izlīdzināt.

Pārskatiet savu ēdienkarti, pievērsieties sportam, bet, ja tev vai tavam partnerim ir kādas psiholoģiskas problēmas, ieteicams apmeklēt labu psihologu. Lai situāciju uzlabotu, atsevišķos gadījumos pietiek tikai ar laiku un otras pusītes atbalstu.

Kā izvairīties no seksuālās pārdozēšanas

Aizliegtās zonas

Vīrietim nedrīkst ļaut darīt visu, kas viņam ienāk prātā, citādi viņš pārstās ar tevi rēķināties. Gulta ir paredzēta mīlas priekiem, kur scenāriju raksta divatā.

Atturēšanās periodi. Saglabāt intīmo pievilkšanos ļauj došanās komandējumos vai pie vecākiem, taču svarīgi ir atcerēties, lai tie pārāk neievelkas, pietiks ar 3-4 dienām.

Laiks tikai sev, aizraušanās un hobiji. Nevajadzētu atstāt novārtā tevi interesējošas aizraušanās un lielāko daļu brīvā laika pavadīt kopā ar partneri. Ļauj vīrietim darīt viņa lietas, kamēr pati lasi grāmatu, spēlē klavieres vai sporto.

Attīsties un pilnveidojies. Kurš gan ir teicis, ka ir apkaunojoši vai nelietderīgi apmeklēt seksuālās meistarklases nodarbības? Daudzi, kā uzskata psihologi, visticamāk, nezina, kādēļ vajadzīgs klitors, kas ir vaginālais orgasms un kādēļ tik daudzām sievietēm patīk misionāru poza. Pilnvērtīgas seksuālas dzīves uzlabošanai vērts aizdomāties par to, ka šādi treniņi ir nepieciešami, un te, protams, nav runa par parastiem fitnesa treniņiem. Jātrenē ir ne tikai ķermenis vai atmiņa, bet arī intīmie muskuļi, no kā ir atkarīga seksa kvalitāte un abu partneru labsajūta.

Lai arī cik nozīmīga būtu tava laulība, upura loma nevienam te nav vajadzīga, tas var slikti beigties. Ja tu jau ilgstoši izjūti pret partneri nepatiku, ir vērts aizdomāties: vai tev tik tiešām ir vajadzīgas šīs neveselīgās attiecības? Ja tevi kaitina viņa pieskārieni, tu nevēlies ar viņu gulēt vienā gultā un izjūti pastāvīgu stresu viņa klātbūtnē – tādā gadījumā ir jātiek skaidrībā par iemeslu. Jā, varētu būt grūti saprast, tāpēc speciālista palīdzība būtu pašā laikā. Savukārt, ja starp jums abiem vēl joprojām ir siltas jūtas, jūs viens otram esat svarīgi, ilgojaties un vēlaties daudz laika pavadīt kopā, bet nevēlaties intīmu tuvību, tas nozīmē, jums abiem vai tev ir “seksuālā pārdozēšana”, un tādā gadījumā vienmēr atradīsies kāds glābiņš.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu