FIA ļoti augstu novērtējusi Liepājā un Ventspilī notikušo ERC posmu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ļoti augstu novērtējusi februārī notikušo Eiropas autorallija čempionāta (ERC) posmu «Liepāja-Ventspils», aģentūrai «LETA» apliecināja Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

FIA atsūtītajā novērtējumā īpaši izcelta valsts valdības un iesaistīto pašvaldību atdeve un ieguldījums sacensību rīkošanā, organizatoru panāktā veiksmīgā pāreja no sacensību posmiem Ventspilī uz Liepāju, kā arī kopējā sacensību drošība un to pielāgošana skatītāju interesēm.

Ar visaugstāko FIA novērtējumu izcelta sadarbība ar pašvaldību un kārtību uzraugošajām instancēm, bet otru augstāko novērtējumu izpelnījās pasākuma pasniegšana medijos un panāktā tā popularitāte, visi iekļautie sacensību drošības pasākumi, tehniskie risinājumi rezultātu fiksēšanai, sacensību kopējā kvalitāte un to sportiskais līmenis, kā arī ātrumposmu plānojums.

Savukārt kā sacensību trūkumi izcelti vairāku ātrumposmu pārāk sarežģītās trases, kas likušas sportistiem braukt ar pārāk lielu ātrumu, apkalpes zonu degvielas uzpildīšanai zemais līmenis un izmēri, kā arī sacensību rīkošana divās pilsētās. Šeit gan FIA uzsver, ka apzinās nepieciešamību šādi rīkoties finansiālu apsvērumu dēļ.

FIA uzsver, ka rīkotāji ir pelnījuši visas iespējamās uzslavas, ņemot vērā, ka šādas sacensības tika rīkotas pirmo reizi.

Šī nebija pirmā reize, kad Latvijā un arī Liepājā notika Eiropas čempionāta posms, - 2003.gadā Eiropas čempionāta posma statuss bija rallijam «Kurzeme», tomēr tas bija ar zemu koeficientu, kas neradīja augstu prestižu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu