«OKartes» rallisti sportisti gatavi cīņai Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Angryhead, CC BY-NC-SA 2.0

Šajā nedēļas nogalē, 19.jūlijā un 20.jūlijā notiks Latvijas Rallija čempionāta 5.posms - «Auto24 Rally Estonia» Otepē pilsētā, Igaunijā. Šajā rallijā startēs arī visas trīs «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandas ekipāžas - Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, Emīls Blūms/Andris Mālnieks un Kristaps Feldmanis/Artis Štrauss.

Šīs sacīkstes vienmēr izcēlušās ar kuplo dalībnieku skaitu, un šis gads nav izņēmums. Kopā dalību šim rallijam pieteikušas 132 ekipāžas. A6 klasē, kurā startēs arī «OKartes Autosporta Akadēmijas» sportisti, uz starta stāsies 14 ekipāžas.

Šī brīža Latvijas rallija čempionāta kopvērtējuma līderis R2 klasē Sirmacis nenoliedz, ka uz Igauniju dodas ar pārliecību un ir gatavs nopietnai cīņai. «Otepē startēšu jau trešo gadu. Šeit kuplā skaitā vienmēr sastopami ļoti spēcīgi braucēji, un, paskatoties pieteikumu sarakstu, secinu, ka šis gads nebūs izņēmums. Centīšos braukt stabili un maksimāli ātri, lai uzstādītu pēc iespējas augstāku rezultātu. Mērķis, protams, ir uzvarēt! Zinu, ka tas nebūs viegli, bet esmu gatavs sīvai cīņai,» stāsta Sirmacis.

Blūms ar stūrmani Mālnieku pirms šī rallija paspējuši aizvadīt vēl vienu sacīksti Igaunijā - Viru ralliju, kas notika Rakveres apkārtnē. Blūms: «Pirms divām nedēļām jau biju Igaunijā. Lai arī aizvadītās sacīkstes notika citā Igaunijas pusē, zināmu pieredzi tas mums tomēr deva. Vairāki braucēji, ar ko cīnījāmies tur, piedalīsies arī šajā rallijā. Ceru, ka šeit uzstādīšu labākus rezultātus. Pieteikušies arī braucēji, ar ko cīnīšos pirmo reizi, būs interesanti salīdzināt savus laikus ar viņiem. Vēl pirms rallija esam aizvadījuši vairākus treniņus un piestrādājuši pie stenogrammas.»

Akadēmijas jaunākajam pilotam, Feldmanim, šīs būs pirmās sacīkstes ārpus Latvijas. Feldmanis: «Katrs rallijs man nāk ar jaunu pieredzi. Arī šis rallijs nebūs izņēmums. Igaunijā startēšu pirmo reizi. Šis būs arī pirmais rallijs kopā ar jauno stūrmani, pieredzējušo autosportistu Štrausu. Kopā ar viņu esmu aizvadījis daudz treniņus, lai uzlabotu savu stenogrammu. Primārais mērķis, protams, ir pieslīpēt sadarbību ar A. Štrausu, bet negrasos arī padoties un braukt tikai braukšanas pēc.»

Kopā sportistiem būs jāaizvada deviņi ātrumposmi ar kopējo trases garumu 143,26 km. Pirmā ātrumposma starts tiks dots 19.jūlijā plkst. 18:00. Ekipāžai Sirmacis/Kulšs piešķirts 53.starta numurs, Feldmanim/Štrausam 94., bet Blūms/Mālnieks startēs ar 101. numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu