Maikla Džeksona nodokļu parāds sasniedz 702 miljonus dolāru (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Popmūzikas leģendas Maikla Džeksona nenomaksāto nodokļu un sodanaudu summa sasniedz 702 miljonus dolāru (370 miljonus latu), sacīja ASV Iekšējais ieņēmumu dienests (IRS).

Iestāde norāda, ka Džeksona mantojuma pārvaldītāji esot mūziķa līdzekļus novērtējuši par simtiem miljonu dolāru zemāk nekā patiesībā. 2009.gadā mirušā mūziķa pārstāvji mantojuma kopējo apmēru novērtēja uz krietni mazāku summu, nekā IRS to vēlāk aprēķināja.

2009.gada atskaitē mantojuma pārvaldītāji norādīja, ka ar nodokļiem apliekami septiņi miljoni dolāru (3,7 miljoni latu). Taču IRS uzskata, ka summa ir daudz lielāka un ka nodokļos nenomaksāts palicis 505,1 miljons dolāru (266,2 miljoni latu), kā arī vēl jāsamaksā sodanauda 169,9 miljonu dolāru (89,5 miljonu latu) apmērā.

Džeksona tēlu un līdzību IRS novērtēja uz 434 miljoniem dolāru (228,7 miljoniem latu), savukārt dziedātāja pārstāvji uzskatīja, ka ar nodokļiem apliekamā summa ir vien 2015 dolāri (1062 lati).

Taču lielākā ar nodokļiem apliekamā summa bija matojumam piederošās tiesības uz Džeksona ierakstiem, ko IRS novērtēja uz 469 miljoniem dolāru (247 miljoniem latu), turpretī 2009.gada atskaitē mūziķa pārstāvji to vispār nebija iekļāvuši.

Mantojuma pārstāvji paziņoja, ka IRS aprēķini «bija balstīti uz spekulatīviem un kļūdainiem pieņēmumiem, kas netika balstīti ne uz faktiem, ne likumu». Kopumā Džeksona mantojuma pārvaldītāji 2009.gadā esot samaksājuši nodokļus 100 miljonu dolāru (52,7 miljonu latu) apmērā.

Labuma guvēji no Džeksona mantojuma ir viņa māte Ketrina, trīs bērni, kā arī vairākas labdarības organizācijas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu