«Auto, aizved mani mājās!»; «Nissan» sācis izstrādāt uzticamu autopilotu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: loicdupasquier, CC BY-NC-ND 2.0

Japānas autobūves kompānija «Nissan Motor Co.» paziņojusi, ka jau 2020.gadā varētu tirgū piedāvāt automašīnu ar autonomās vadīšanas sistēmu, šoferiem nodrošinot iespēju braukšanu atstāt paša automobiļa rokās.

Uzņēmums norādīja, ka tā revolucionārā autonomās vadīšanas tehnoloģija varētu tikt izstrādāta līdz 2020.gadam, un kompānija jau šobrīd būvē mākslīgu pilsētu ar ceļiem un ēkām, lai izmēģinātu šīs automašīnas.

«Nissan» pavēstīja, ka plāno izstrādāt automašīnu, kas pati sevi spēs vadīt un tiks pārdota par «reālistiskām cenām».

Kompānija jau šobrīd veic izmēģinājumus, kā paplašināt tās «Safety Shield» tehnoloģiju, kas izmanto 360 grādu kameru un sensoru sistēmu, lai palīdzētu autovadītājiem stāvvietās novietot savu automašīnu un izvairīties no sadursmēm.

Autonomās vadīšanas sistēma uzlabos drošību un izvairīšanos no negadījumiem, kā arī nodrošinās iespēju autovadītājiem, kuri katru gadu savās automašīnas pavada simtiem stundu, savu laiku izmantot produktīvāk.

Tāpat šī sistēma gados vecākiem cilvēkiem un personām ar invaliditāti sniegs lielāku brīvību un mobilitāti, uzsver «Nissan».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu