Pļaviņš: Ar Pēdu šķīrāmies varbūt ne ļoti labi, bet bez lieliem strīdiem (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latviešu pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš portālam «Apollo» pastāstīja par saviem tuvākajiem un tālākajiem plāniem, norādot, ka nākamajā sezonā, ļoti iespējams, spēlēs kopā ar Aleksandru Soloveju.

Kamēr Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam vēl priekšā Pasaules kausa posmi, kuros jāmēģina nosargāt līderpozīcija reitinga kopvērtējumā, Mārtiņš atzīst, ka viņam sezona jau ir beigusies. «Vairāk nekur nebrauksim, vienkārši atpūtīšos. Turklāt Solovejs un Rihards Finsters devušies uz Spāniju, bet Aigars [Birzulis] ir Kuldīgā. Kad visi atgriezīsies, būs jāsastāda gatavošanās plāns nākamajai sezonai.»

«Pēc meningīta biju pazaudējis sportisko formu, kuru tā arī neizdevās atgūt, un pēdējos turnīros to varēja manīt. Šī sezona jau tā izvērtās nekāda, tādēļ labāk to pabeigt, lai pēc tam ar 100% atdevi gatavotos nākamajai,» norāda Pļaviņš. «Pēc slimošanas pazuda tieši izturība, līdz ar to ātrāk noguru, kā rezultātā pazūd visi spēles elementi.»

Pludmales volejbolists stāsta, ka pirms sadarbības pārtraukšanas ar Jāni Pēdu puiši esot apsēdušies un aprunājušies. «Bija lietas, kas no manas puses neapmierināja. Biju gaidījis, ka būs labāk, tomēr nekādas lielas domstarpības mūsu vidū nebija. Šķīrāmies normāli. Varbūt ne ļoti labi, bet bez lieliem strīdiem. Galu galā šķiršanās jau nekad nav patīkama

«Jānis gaidīja, ka treniņos vairāk strādāsim pie konkrētām niansēm, taču šajā ziņā atšķīrās viņa un trenera viedokļi. Taisnība tomēr bija Aigaram, jo viņš ir galvenais treneris,» uzskata Mārtiņš. «Cik sapratu, tad Jānis gribētu nākamgad turpināt spēlēt, bet neko konkrētu nezinu. Sezonas vidū jau neko nevarējām apsolīt. Esmu dzirdējis, ka viņš varētu mēģināt veidot duetu ar Tomu Šmēdiņu.»

Tomam iespējamo pārinieku sarakstā iekļauts arī Solovejs, taču Pļaviņš norāda, ka Aleksandrs izteicis vēlmi palikt kopā ar viņu un treneri Birzuli. «Viņš ir pielicis meistarībā un mēs esam sākuši viņu novērtēt. Tāpat arī viņš novērtē to, ka mēs viņam dodam iespēju. Tāda bija mūsu pēdējā saruna pirms viņš devās uz Spāniju. Pēc nedēļas viņi būs atpakaļ un tad būs jāsāk gatavoties nākamajai sezonai.»

Tomēr viss nav tik vienkārši, jo Pļaviņš, kā jau pēdējos gados ierasts, ziemā grasās spēlēt Turcijā. «Esam mutiski vienojušies. Par 99% Saša un Aigars sezonai gatavosies bez manis. Jā, viņiem varētu būt iespēja atbraukt pie manis uz Turciju, taču to jau redzēšu tur, uz vietas. Kad sezona būs sākusies, iespējams, kādam pārim nesekmēsies un tad varēšu ieteikt kādu spēlētāju no Latvijas

Septembrī Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja laiku paņēmusi arī nesen dibinātais «Mārtiņa Pļaviņa sporta klubs», kas piedāvā iespēju trenēties pludmales volejbolā. «Pagājušajā mēnesī es un Aigars par 100% veltījām uzmanību skolai. Kad aizbraukšu, tad droši vien ņemsim klāt vēl vienu, divus trenerus. Katrā ziņā pagaidām treniņu laiki ir aizpildīti, jo varam piedāvāt kvalificētus treniņus. Pēc pirmā mēneša visi ir apmierināti.»

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu