Pludmales volejbolā tapis jauns Latvijas duets (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latviešu pludmales volejbolists Ruslans Sorokins nākamajā sezonā sāks sadarbību ar pašlaik tikai 19 gadus veco Edvartu Buividu, kurš tiek uzskatīts par vienu talantīgākajiem Latvijas jaunās volejbola paaudzes sportistiem, aģentūrai LETA pastāstīja Sorokins.

Šajā sezonā Sorokins izmēģināja sadarbību ar Tomu Šmēdiņu, tomēr pēc salīdzinoši neveiksmīgiem rezultātiem abu ceļi šķīrās jau septembrī.

«Izvēlējos pārī ņemt gados jaunu spēlētāju, nevis kādu pieredzējušu, kurš sporta sabiedrībai ir labāk zināms. Pieredzējušo spēlētāju sarakstā tāpat sev neko reālu nesaskatīju, tāpēc mazliet nožēloju, ka jau pagājušajā gadā nesāku spēlēt kopā ar kādu no jaunajiem. Tagad viens gads ir pazaudēts,» uzskata Sorokins. «Vēlme izveidot duetu ar kādu no jaunajiem spēlētājiem man ir bijusi jau ilgi, jo šāds solis nāks par labu mūsu pludmales volejbola nākotnei. Tagad beidzot saņēmos.»

Buivida kandidatūru Sorokins izvēlējies pēc ilgas potenciālo pārinieku pētīšanas un konsultēšanās ar jauniešu izlašu trenerim.

«Man iekrita acīs tieši Edvarts, kurš ir viens no talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem Latvijā. Viņš ir spēcīgs un strādāt ļoti gribošs sportists, kurš vienlaicīgi arī spēj paveikt lielu darba apjomu,» skaidroja 31 gadu vecais Sorokins. «Fiziski ļoti spēcīgs puisis, kurš jau ir apbružājies pieaugušo volejbola sabiedrībā. Mūsdienu pludmales volejbols ir fiziski ļoti attīstīts sporta veids, tāpēc viņa fiziskie dotumi ir tam kā radīti. Tāpat arī augums - metrs un 99 centimetri.»

Buivids pēdējos gados bijis viens no vadošajiem dažādu Latvijas klasiskā volejbola jaunatnes izlašu spēlētājiem, kā arī šovasar duetā ar Reini Pekmani izcīnīja devīto vietu pasaules U-21 čempionātā pludmales volejbolā.

«Viņa augums ļauj mums laukumā izspēlēt dažādus izvietojuma variantus. Abi varam spēlēt blokā, abi varam darboties aizsardzībā. Centīsimies ieviest tādu spēles stilu, kāds man savulaik bija kopā ar Aleksandru Samoilovu. Buivids ir pietiekoši tehnisks spēlētājs, turklāt apveltīts ar labu servi, tāpēc vajadzības gadījumā laukumā varēsim ar pozīcijām variēt,» izcēla Sorokins.

Buivids klasiskā volejbola sezonas ievadā spēlējis RTU/«Robežsardzes» komandā, taču abu pušu sadarbība nākotnē neturpināsies. Sagaidāms, ka Buivids formu uzturēs kādā no Nacionālās līgas komandām, bet nākamā gada janvāra vidū vai februāra sākumā kopā ar Sorokinu dosies uz Ēģipti, kur sāks gatavoties sezonai.

«Ja mēs gribam kaut ko sasniegt, sezonai jāsāk gatavoties jau janvārī. Ēģiptē mums būs iespēja trenēties kopā ar augsta līmeņa sparinga partneriem, kas jau Edvartam būs milzīga pieredze,» piebilda Sorokins. «Par mūsu sadarbību esmu noskaņots ļoti pozitīvi un cerīgi, tikai žēl, ka to nesākām jau pirms gada.»

Tāpat Sorokins neuzskata, ka pāra izveidošana ar jaunu un plaši nezināmu sportistu apgrūtinās dueta finansiālā nodrošinājuma piesaisti. «Nekādas lielās starpības nebūs, jo arī duetā ar T.Šmēdiņu mums bija grūti atrast finansējumu, kas līdz galam tā arī neizdevās. Tas būs grūts uzdevums jebkurā gadījumā, taču šajā ziņā darbosimies aktīvi, lai nebūtu kā šogad, kad jau septembrī esam spiesti noslēgt sezonu. Ir grūti atrast tādu sponsoru, kurš pāri būtu gatavs atbalstīt, vēl pirms sasniegti kaut kādi rezultāti.»

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu