«Pazudusi» ieslodzītā «Pussy Riot» dalībniece (117)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Nav nekādu ziņu par ieslodzīto krievu pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieci Nadeždu Tolokoņņikovu, kopš viņa pirms desmit dienām tika pārvietota, sestdien ziņo mediji.

Tolokoņņikovas vīrs kādai ASV tīmekļa vietnei pavēstījis, ka viņš par savu dzīvesbiedri nav saņēmis nekādas ziņas un ka viņas atrašanās vietu Krievijas varasiestādes tur slepenībā.

Kā ziņots, protestējot pret Mordovijā esošās kolonijas administrācijas izturēšanos, Tolokoņņikova bija pieteikusi badastreiku, un varasiestādes nolēma pārvietot viņu uz citu ieslodzījuma vietu.

Pēdējo reizi, kad viņas vīram Pjotram Verzilovam bija zināma dzīvesbiedres atrašanās vieta, bija 21.oktobris, kad Tolokoņņikova tika iesēdināta vilcienā pārvešanai uz jauno ieslodzījuma vietu.

24.oktobrī viņu esot redzējis kāds pasažieris vilcienā, kas ieradās Čeļabinskas stacijā.

Verzilovs intervijā tīmekļa vietnei «Buzzfeed» paudis pārliecību, ka varasiestādes vēlas ieslodzīto norobežot no ārpasaules un sodīt par uzdrīkstēšanos protestēt pret apstākļiem Krievijas ieslodzījuma vietās.

Komentāri (117)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu