LTV: Premjers Bordāna jautājumā ieturēs pauzi (180)

Apollo.lv
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) lēmumu saistībā ar tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA) atsaukšanu no amata varētu pieņemt vien nākamās nedēļas beigās, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

Saskaņā ar koalīcijas līgumu premjers par ministra atsaukšanu partijai rakstiski jāinformē nedēļu iepriekš. Tāpēc noprotams, ka premjers nolēmis ieturēt pauzi par savu turpmāko rīcību.

Arī Dombrovska pārstāvis Mārtiņš Panke telefonsarunā ar «Panorāmu» norādīja, ka pēc koalīcijas līguma premjeram lemšanai ir dota viena nedēļa, tāpēc, ko darīt ar Bordānu, Dombrovskis paziņos tikai nākamās nedēļas nogalē.

Līdz šim publiskā telpā pausta informācija liek secināt, ka premjers labprāt atstātu Bordānu tieslietu ministra amatā.

Ja premjers nolems, ka Bordānam ir jāpaliek, NA ir vēl viena iespēja, kā padzīt Bordānu no ministra krēsla – savākt 10 parlamenta deputātu parakstus, kas viņiem nebūs problēma, un virzīt Saeimas balsojumam jautājumu par neuzticības izteikšanu ministram. Taču ja šāds balsojums notiktu, tas, visticamāk, būtu Bordānam par labu – jo publiski atbalstu tieslietu ministra demisijai bez NA izteica tikai opozīcijā esošais «Saskaņas centrs».

Otra opozīcijā esošā frakcija – Zaļo un Zemnieku Savienība, visticamāk, balsos pret demisiju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu