Broka: Pāragri runāt par tieslietu ministra maiņu (93)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede/LETA

Par tieslietu ministra maiņu pagaidām ir pāragri runāt, uzskata «Visu Latvijai!-TB/LNNK» (NA) Rīgas domes deputātu frakcijas vadītāja, AS «Latvijas Gaisa satiksme» valdes locekle Baiba Broka, kura minēta kā šī amata kandidāte, ja pašreizējais ministrs Jānis Bordāns tiks atcelts no amata.

«Ja tas notiks [Bordānu atcels no amata], tad arī runāsim. Es saku paldies par uzticību, kuru es ļoti augsti novērtēju, bet varam domāt par ļoti daudz ko, kas būtu, ja būtu. Šobrīd es esmu šeit, un ir esošs ministrs, kas strādā. Tikpat labi man varētu prasīt, ko es darītu, ja es būtu ārlietu ministre, piemēram,» aģentūrai LETA pauda Broka, piebilstot, ka jautājums par Bordāna turpmākajām gaitām nav viņas kompetencē un viņa to nevar ietekmēt.

Broka atzina, ka vēl līdz pagājušajai piektdienai bijusi Bordāna padomniece Eiropas tiesību jautājumos un atsevišķos komerctiesību jautājumos, taču Bordāna attiecībās ar nacionālo apvienību viņa neiesaistoties. Viņa norādīja, ka vairākus mēnešus ilgās diskusijas par Bordāna politisko uzticību un lojalitāti NA pēdējos mēnešos bija ārkārtīgi aktuālas un asas.

«Ja nacionālā apvienība ir nonākusi pie tāda valdes lēmuma - izslēgt Bordānu no partijas, protams, sāku modelēt situāciju. Ja tā notiks, tajā brīdī es runāšu gan ar premjeru, gan ar nacionālo apvienību, un tad es arī pieņemšu lēmumu, vai es spēju un varu uzņemties šo atbildību. Es to varu izdarīt, bet man šobrīd ir ļoti svarīgi jautājumi Rīgas domē, kas ir mūsu prioritāte. Sākotnēji Rīgas domes Finanšu komitejā daudzas mūsu prioritātes, pie kā strādājam, ir atbalstītas, ir izdarīti pirmie darbi, kas varbūt nav lieli, bet mums ir ļoti svarīgi,» uzsvēra Broka.

Deputāte apstiprināja, ka Bordāna atstādināšanas gadījumā būtu gatava uzņemties tieslietu ministres pienākumus, taču vēl vērtēs, kad un kā to darīt. Broka jau rīt ap pusdienlaiku plāno tikties ar nacionālās apvienības Saeimas frakciju, tomēr viņa nesola uzreiz mesties jaunajos pienākumos. «Ja tas notiks, man ir jātiek skaidrībā par atbildību šeit, jo gribu būt pārliecināta, ka šis viens posms, par ko es iestājos, ir pabeigts loģiski,» sacīja domniece.

Broka uzskata, ka patlaban izmaiņām maksātnespējas administratoru likumā tiek pievērsts pārāk daudz uzmanības. «Šobrīd visi grozījumi ir Saeimā, un pie grozījumiem mēs strādājam visos likumos, ne tikai maksātnespējas likumos. Kopš 2006.gada ir pastāvīgās darba grupas, izmaiņas tiek virzītas, tikai nez kāpēc tagad par vieniem grozījumiem ir ārkārtīgi liela politiskā retorika, bet būs vēl grozījumi, jo ir vēl virkne ideju, kuras, manuprāt, varētu iniciēt un vēl vairāk sakārtot - ne tikai administratoru, bet arī tiesu izpildītāju un advokātu jomu. Ir ārkārtīgi daudz jautājumu - nav pareizi izraut vienu jautājumu no konteksta un padarīt to par revolūciju,» uzsvēra politiķe.

Kā ziņots, NA piektdien vērsās pie premjera, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt Bordānu. Nacionālās apvienības partija «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt Bordānu no partijas.

Diskusijas un premjera gala lēmums saistībā ar nacionālās apvienības lēmumu no tieslietu ministra amata atsaukt Bordānu varētu būt gaidāms nākamnedēļ.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu