«Vienotībā» neredz pamatu premjeram prasīt Bordāna demisiju (100)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Vienotība» valdē, pārrunājot jautājumu saistībā ar nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) lēmumu atsaukt no amata tieslietu ministru Jāni Bordānu, dominējis viedoklis, ka premjeram patlaban nav pamata prasīt Bordāna demisiju, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš arī ir «Vienotības» valdes loceklis, šajā sēdē otrdien nav piedalījies.

Oficiāls lēmums valdes sēde netika pieņemts. Arī «Vienotības» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka valdības vadītājs šajā sēdē nepiedalījās un nekāds lēmums nav pieņemts. Vairāki partijas valdes locekļi neoficiālā sarunā aģentūrai LETA atzina, ka valdes sēdē esot dominējis viedoklis, ka premjeram pašlaik nav pamata, lai prasītu tieslietu ministra demisiju.

Bordāna jautājumu «Vienotība» pārrunāja, jo otrdien VL-TB/LNNK oficiāli tieslietu ministra amatam izvirzīja Baibu Broku.

Iepriekš premjers pauda, ka gala lēmums un diskusijas saistībā ar Bordānu varētu būt gaidāmas nākamnedēļ. Tas gan varētu nenotikt nedēļas sākumā, ņemot vērā, ka ar Broku un nacionālās apvienības pārstāvjiem valdības vadītājs plāno tikties nedēļas otrajā pusē.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK 1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V), informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Nacionālai apvienībai prasot atsaukt Bordānu, viņam pašam būtu jāpiekrīt to darīt vai arī Dombrovskim būtu formāli jāpieprasa viņa demisija. Tomēr Bordāns pagaidām neplāno iesniegt demisijas rakstu. Arī vairāki «Vienotības» politiķi pozitīvi vērtē tieslietu ministra darbu, līdz ar to premjers tuvākajā laikā varētu arī nepieprasīt Bordāna demisiju. Nacionālā apvienība arī neplāno rosināt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram.

Komentāri (100)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu