Savākts 351 paraksts petīcijai par Bordāna atstāšanu tieslietu ministra amatā (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd portālā «www.peticijas.lv» savākts jau 351 paraksts  premjeram Valdim Dombrovskim (V) un Saeimai ar lūgumu atstāt Jāni Bordānu tieslietu ministra amatā, portālu «Apollo» informēja iniciatīvas autors, bijušais biedrības «Demokrātiskie patrioti» biedrs Jānis Mārtiņš Skuja.

Šodien pirms koalīcijas sēdes paraksti tiks pasniegti premjeram.

Petīciju parakstījuši tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Pēteris Kļava, Rudīte Kalpiņa, Nora Ikstena, Liāna Langa, kā arī Krievijas cilvēktiesību aizstāvis Konstantīns Borovojs, un daudzi citi aktīvi sabiedriskās dzīves locekļi.

Jau ziņots, ka vairāki sabiedrības pārstāvji nolēmuši atbalstīt tieslietu ministru Bordānu un sākuši vākt parakstus ar lūgumu premjeram un Saeimai atstāt viņu tieslietu ministra amatā.

Petīcijā norādīts, ka Bordāns ir pirmais tieslietu ministrs, kurš nopietni sācis tiesiskai valstij sen nepieciešamās reformas tiesu sistēmā, reiderisma apkarošanā, maksātnespējas administratoru patvaļas «savaldīšanā», cietumu sistēmas darbības un finanšu caurskatāmības nodrošināšanā.

«Tas apliecina Jāņa Bordāna profesionālās spējas un gribu, neraugoties ne uz kādiem «politiskiem vējiem», būt uzticīgam tiesiskumam un tiesiskas Latvijas idejai. Mēs esam demokrātiska un eiropeiska valsts. Mums ir saistošas vērtības, kuras savulaik formulējis Kārlis Ulmanis - «Viens likums un viena taisnība visiem,» teikts petīcijā.

Jau iepriekš ziņots, ka nacionālā apvienība ka iemeslu minot citas partijas veidošanu ir izslēgusi Bordānu no savām rindām un atsaukusi viņu no ministra amata.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu