Bordāns: Premjeram ir iespēja izdarīt vēsturisko izšķiršanos (74)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) šodien ir iespēja izdarīt vēsturisko izšķiršanos, vai mēs turpinām tiesiskuma reformas, vai arī paliekam tajā pašā tvanā, kas ir diezgan ilgus gadus bijis šajā valstī, pēc tikšanās ar premjeru žurnālistiem sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

«Domāju, ka Ministru prezidents ļoti labi saprot šo situāciju,» piebilda Bordāns, skaidrojot, ka tālākais ir premjera izvēle.

Ministrs joprojām neplāno iesniegt demisijas rakstu, jo nevar «vienkārši pamest visus iesāktos darbus».

Bordāns arī norādīja, ka viņam šodien pēc tikšanās ar premjeru «nebija paredzēta nekāda preses konference» un tā notikšot vēlāk, kad būs pilnīga skaidrība šajā situācijā.

Premjers šodien tiksies arī ar nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvjiem un tad arī sniegs komentārus.

Kā ziņots, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes Dombrovskis atkārtoti uzsvēra, ka svarīgs jautājums ir Bordāna pieteikto reformu tālākā virzība. Ņemot vērā nacionālās apvienības publiski pausto, ka tai nav iebildumu pret šīm reformām, nevajadzētu būt arī problēmām tās savlaicīgi virzīt uz priekšu, sacīja premjers.

Arī VL-TB/LNNK politiķis Imants Parādnieks pauda, ka nacionālā apvienība «respektē premjera vēlmi par to runāt ceturtdien». Politiķis arī uzsvēra, ka VL-TB/LNNK «ne tikai nav iebildumu, bet nacionālā apvienība, kuras tieslietu ministrs līdz šim pildīja šos darbus, bija tā, kas rosināja tāda vai cita veida izmaiņas» tieslietu jomā.

VL-TB/LNNK 1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Nacionālajai apvienībai prasot atsaukt Bordānu, viņam pašam būtu jāpiekrīt to darīt, vai arī Dombrovskim būtu formāli jāpieprasa viņa demisija.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu