Zaķis: Pašreizējā koalīcija var turpināt strādāt kopā (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pašreizējā koalīcija var mierīgi turpināt strādāt kopā līdz šī parlamenta sasaukuma beigām, uzskata «Vienotības» frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Zaķis aģentūrai LETA pauda viedokli, ka patlaban vairāki jautājumi «uz budžeta pieņemšanas šantāžu un ultimātu fona elektrizējušies vai politizējušies», savukārt praksē pašreizējie valdošās koalīcijas partneri var mierīgi turpināt kopā strādāt. Vienlaikus politiķis atzīst, ka jāpaiet kādam laikam, lai šie «jautājumi nostabilizētos».

Tāpat Zaķis pieļauj, ka atsevišķos jautājumos «valsts interesēs» būs jādomā arī par opozīcijas balsīm. Vienlaikus «Vienotības» frakcijas vadītājs prognozē, ka, tuvojoties vēlēšanām, šādu svarīgu likumprojektu, kas nonāks parlamentā, varētu būt arvien mazāk. Līdz ar to pašreizējā situācija nenozīmē ciešāku sadarbību ar opozīcijas partijām, nekā tas bija līdz šim, piebilst Zaķis.

Kā ziņots, kad Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) paziņoja, ka pagaidām neprasīs tieslietu ministra Jāņa Bordāna demisiju, VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka apvienība premjera izvēli respektē, tomēr koalīcijas līgums un pamati, uz kuriem veidota šī valdība, pašlaik nav spēkā.

Premjers pagaidām neprasīs tieslietu ministra Bordāna demisiju, jo uzskata, ka ir svarīgi turpināt virzīt ministra pieteiktās reformas, par ko paredzēts vienoties koalīcijas darba grupā.

VL-TB/LNNK 1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Bordānu, jo partijas «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Nacionālajai apvienībai prasot atsaukt Bordānu, viņam pašam būtu jāpiekrīt to darīt vai arī Dombrovskim būtu formāli jāpieprasa viņa demisija. Nacionālā apvienība neplānoja rosināt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu