«Bildēs» sevi jau pieteikušās grupas uzstāsies kopā ar radošām personībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šoruden mūzikas un mākslas festivālā «Bildes 2013» kopprojektos ar festivālā sevi jau pieteikušām un publikas simpātijas iemantojušām grupām uzstāsies arī populāri aktieri, mediju pārstāvji, pavāri, mākslinieki un citas radošo profesiju personības. Šis koncerts būs klausāms 30. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs «Bilžu birojs». 

«Radio Skonto» programmu direktors Valdis Melderis, kurš par «Bilžu» dalībnieku šogad kļūs pirmoreiz, šajā koncertā uzstāsies kopā ar melodiskā poproka grupu «Livido». Jau pēc pirmajiem mēģinājumiem viņš sapratis, ka šī sadarbība būs veiksmīga, jo priecējis grupas kvalitatīvais sniegums un nopietnā attieksme pret darbu. Koncertā V. Melderis un «Livido» izpildīs dziesmu ar pašsacerētu melodiju par kādu klejojošu Rīgas studentu. «Dziesma savulaik, 90. gadu sākumā, atskaņota grupas «Lēns stūmiens» sastāvā divās studentu ballēs – psihologu un stomatologu. Tajā spēlēja divi topošie psihologi, zobu tehniķis un ķīmiķis. Es pārpratuma dēļ biju kļuvis par vienu no diviem grupas solistiem, kaut arī vienīgā dziedāšanas pieredze gūta «Pionieru nama» vokālajā ansamblī «Zvaniņi» un «Skolotāju nama» zēnu korī,» tā stāsta radio personība.

Savukārt Valmieras rokgrupa «White Shade» koncertā uz skatuves «satiksies» ar tautā iemīļoto aktieri Ģirtu Ķesteri. Kaut arī aktiera stingrā darba grafika un ansambļa darbības vietas dēļ kopīgus mēģinājumus klātienē nav iespējams noorganizēt, gan «White Shade», gan Ģ. Ķesteris priekšnesumu veido ar interneta starpniecību: «Es uz jaunajiem džekiem pilnībā paļaujos – viņi ir jauni, radoši un pašpārliecināti, viņi ir mūziķi, viņi zina, ko dara. Puiši uztaisīs dziesmas instrumentālo versiju un atsūtīs to man. Pirmā tikšanās būs neilgi pirms koncerta, bet šeit jau arī parādās īstais «Bilžu» gars – padarīt kaut ko ierastu un zināmu, piemēram, kādu mākslas objektu vai dziesmu, pilnībā citādu un neparastu!»

Tikmēr režisors un improvizācijas teātra aktieris Varis Klausītājs koncertā vienosies priekšnesumā ar popmūzikas un džeza grupu «The Quinters». To viņš raksturo kā ļoti draudzīgu un profesionālu kolektīvu, turklāt, mūziķiem bijušas interesantas idejas, kā iesaistīt V. Klausītāju savās kompozīcijās: «Viena «The Quinters» dziesma tiks apvienota ar komponista Imanta Zemzara skaņdarbu «Balss», kas ietver klarnetes solo. Tā kā es pārvaldu šo instrumentu, piedāvāšu savu variāciju par tēmu. Savukārt otrā dziesmā iesaistīšos ar māksliniecisku deklamāciju,» skaidro režisors. Kopumā V. Klausītājs «Ne tik jauno grupu koncertu» gaida ar lielu nepacietību, jo šoreiz tajā kopprojektos ar grupām piedalīsies cilvēki, kuriem skatuve nav ikdienas vide.

««Bildēs» sevi jau pieteikušo un radošo personību kopprojektu koncertā» uzstāsies arī «Dabasu Durovys» & aktieri Andris Bulis un Māris Korsiets • «DEEP SILENCE» & aktieris Egons Dombrovskis • «Hailstone» & aktrise Ieva Pļavniece • «Headline» & aktrise Marija Bērziņa • «Into One» & dizainers Gosh, pavārmākslas meistars Elmārs Tannis un draugi • «Gain Fast» & TV seja Anna Rozīte • «Klibs Taurenis» & «RīgaTV24» ziņu dienesta vadītāja Kristīne Augstkalne • Grupa «MARTA» & aktieris, režisors Gatis Cīrulis • «MmD» & žurnāliste Žanete Skarule • «Nepieradinātā Folka Orķestris» & pavārmākslas meistars Artūrs Taškāns • «Pūķa gars» & pasaules apceļotājs un «Chaula TV» vadītājs Jānis Vaišļa • «SiriuS» & «RADIO SWH+» programmu direktors Edmunds Kaševskis un DJ’s Vladimirs Vel • «Vecpilsētas dziedātāji» & Māris Olte • «2tie & «LETAs» valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Barkāns • «7 dēli» & aktieri Jānis Kirmuška un Edgars Lipors.

Koncertu vadīs Ēriks Loks.

Mūziķu un citu radošo personību veidotā izstāde «Ciparu un burtu spēles» apskatāma Rīgas Kongresu namā no 29. novembra līdz 1. decembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu