Igauņu glābēji: Tik katastrofāla situācija kā Filipīnās vēl nebija redzēta (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tik katastrofāla situācija kā Filipīnās, kuras aizvadītajā mēnesī skāra postošs taifūns, vēl nebija redzēta, atzīst igauņu glābēji, kas atgriezušies no izpostītās valsts.

«Es nekur iepriekš nebiju redzējis tik milzīgu postažu. Es nebiju Haiti, taču mani kolēģi stāstīja, ka zemestrīce Haiti nebija tajā pašā kategorijā,» skaidroja glābējs Marts Keits, piebilstot, ka taifūns nodarījis milzu postījums, bet tam sekojošais uzplūda vilnis aizslaucījis visu, kas vēl bija palicis.

Igaunija uz Filipīnām nosūtīja divus glābējus un aprīkojumu ar mērķi izveidot bāzes nometni citiem glābējiem. Igaunija palīdzībai Filipīnām arī ziedoja 150 000 eiro (105 420 latus).

Jau ziņots, ka 8.novembrī Filipīnas skāra taifūns «Haijan», kura ātrums pārsniedza 300 kilometrus stundā, padarot to par spēcīgāko reģistrēto taifūnu, kāds jebkad sasniedzis sauszemi.

Oficiāli apstiprinātais stihijā bojāgājušo skaits šobrīd ir 5700, bet vairāk nekā 1000 cilvēku joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu