Viņķele aicina rīdziniekus izdeklarēties no galvaspilsētas (615)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) sociālajā tīklā «Twitter» izteikusies, ka līdz ar veikalu «Maxima» «boikotu» būtu tikai loģiski nepieteikties «Rīdzinieka kartei» un izdeklarēties no galvaspilsētas.

«Ja varam boikotēt «Maxima», tikai loģiski nepieteikties rīdzinieka kartei. Un izdeklarēties no Rīgas,» raksta Viņķele. »«Maxima» tiek sodīta, tur neiepērkoties, izdeklarējoties RD [Rīgas domei] netiek jūsu IIN [iedzīvotāju ienākuma nodoklis],» norāda ministre.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Nelaimes gadījums raisījis bažas un plašas diskusijas sabiedrībā par būvniecības kvalitāti Latvijā. Pēc nelaimes gadījuma no amata atkāpies premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), tādējādi uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju.

Sašutuma vilni sabiedrībā izraisīja «Maxima Latvija» nu jau bijušā vadītāja Gintara Jasinska teiktais, ka «atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi». Vairāki aktīvisti, kurus satriecis «Maxima Latvija» vadītāja teiktais, aicina neklusēt un paust savu sašutumu arī Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei. Vēstule cirkulē pa dažādiem sociālajiem tīkliem, ikviens to var parakstīt un nosūtīt kaimiņvalsts pirmajai personai.

Tāpat sociālajos tīklos izteikti aicinājumi neapmeklēt - boikotēt - «Maxima» veikalus.

LETA jau ziņota, ka Rīgas dome 7.oktobrī nolēma no 1.janvāra par 68% palielināt sabiedriskā transporta biļešu cenas, vienlaikus nosakot, ka rīdziniekiem būs jāmaksā tikai puse no jaunās cenas. Tādējādi līdzšinējo 50 santīmu vietā no 1.janvāra rīdzinieki ar «Rīdzinieka karti» par biļeti maksās 42 santīmus jeb 0,60 eiro, bet Rīgā nedeklarētajiem pasažieriem būs jāmaksā divreiz vairāk - 84 santīmi jeb 1,20 eiro.

Komentāri (615)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu