Britu karavīra slepkavas atklāsmes tiesā šokē tuviniekus (121)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijā sākusies tiesas prāva, kurā uz apsūdzēto sola sēž divi vīrieši, kas ar mačetēm šā gada maija beigās uz ielas Londonā nežēlīgi nogalināja karavīru Lī Rigbiju. Britu mediji vēsta, ka slepkavībā apsūdzētais 28 gadus vecais nigēriešu izcelsmes brits Maikls Adebolodža tiesas sēdes laikā nav paudis nožēlu par izdarīto, bet gluži pretēji – šokējis ar savam liecībām.

Adebolodža tiesā atzina, ka ir izdarījis apzinātu slepkavību, nodēvējot to par «militāru uzbrukumu».

Apsūdzētais tiesā atklāja, ka pēc tam, ka bija iedūris ar nazi karavīram kaklā, viņš mēģinājis nogriezt cietušā galvu. Viņš piekrita, ka veicis apzinātu slepkavību, iepriekš ar savu līdzdalībnieku, 22 gadus veco Maiklu Adebovali, izplānojot noziegumu.

«Mēs plānojām šo militāro uzbrukumu karavīram. Skumji, bet tas nav nekas baudāms. Tas bija militārs uzbrukums,» sacīja apsūdzētais. Jautāts, vai uzbrukums izdarīts politisku iemeslu dēļ, Adebolodža atbildēja: «Džihāds pēc savas būtības ir politisks».

Vienlaikus viņš atzina, ka neviens musulmanis necer kādu nogalināt, taču viņš esot karavīrs un tagad notiekot karš. «Tas nav joks. Tā ir militāra operācija.» Adebolodža apgalvo, ka viņa rīcība ir izglābusi daudzu cilvēku dzīvības, turklāt ne tikai musulmaņu apdzīvotajās valstīs.

Jautāts, vai apsūdzētais kaut ko nožēlo, viņš atbildēja, ka «nekad nenožēlošu Allāha pavēles».

Britu mediji vēsta, ka pēc šokējošajām liecībām nogalinātā karavīra atraitne bijusi satriekta un pametusi tiesas zāli.

Jau ziņots, ka ar mačetēm bruņotie Maikls Adebolodža un Maikls Adebovale 22.maijā Londonas dienvidaustrumos nežēlīgi nogalināja karavīru Lī Rigbiju.

Pēc Rigbija slepkavības abi tika ievainoti apšaudes laikā ar policiju un pēc tam ārstējās slimnīcā.

Rigbijs tika brutāli nogalināts gaišā dienas laikā netālu no armijas kazarmām Vuličā.

Šis noziegums šokēja Lielbritānijas sabiedrību.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu