Tirgotāji: Veikals nav naudas maiņas punkts (115)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/LETA

Jau šodien, norēķinoties veikalos, ēstuvēs un citos nozares objektos, iedzīvotāji atlikumā saņēma pirmās Latvijas eiro monētas. Ne pārdevēji, ne pircēji vēl nav pieraduši pie jaunajām eiro banknotēm un eiro centu monētām, tāpēc norēķini kasē notiek lēnāk nekā parasti, atgādina Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA).

LTA prognozē, ka dubultās aprites periodā visi pieradīs pie eiro banknotēm un sīknaudas un norēķinu ātrums, apkalpojot pircējus, atgriezīsies ierastajā tempā.

Vienlaikus LTA atgādina – veikals nav naudas maiņas punkts, un tirgotājs ir tiesīgs (ja viņam nav pietiekoši daudz eiro atlikuma izdošanai no lielākām latu banknotēm) vispirms naudu samainīt, tad izdot atlikumu no mazākās banknotes. LTA lūdz pircējus būt saprotošiem un neradīt nevajadzīgas konfliktsituācijas, cenšoties veikalam uzspiest banku funkcijas.

«Ceram, ka rīt banku iestādes un Latvijas pasta nodaļas palīdzēs iedzīvotājiem samainīt latus pret eiro. Tad arī tirgotājam iespējams būs iespēja nodot šodien iekasētos latos. Vidēji katrs veikals dienā iekasē ap 200 kg monētu (aptuveni 70 litru tilpums).»

LTA aicina arī valsts iestādes un ierindas kontrolētājus būt korektiem un «nepieliet eļļu ugunī» – no katras mazākās sūdzības neizpūst valsts mēroga «krimināllietu». Valsts ierēdņiem, kurus uztur arī tirgotāju maksātie nodokļi, vajadzētu nomierināt cilvēkus un palīdzēt mūsu valstij laipni iekļauties eiro pasaulē.

Komentāri (115)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu