Jēkabsone-Žogota ar deviņiem punktiem palīdz UGMK uzvarēt Eirolīgas mačā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Par iepriekšējā gada Latvijas labāko basketbolisti atzītā Anete Jēkabsone-Žogota šodien ar deviņiem punktiem palīdzēja Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK FIBA Eirolīgas mačā ar 83:55 (17:14, 22:17, 17:8, 27:16) savā laukumā apspēlēt Slovākijas čempiones Košices «Good Angels».

Jēkabsone-Žogota šoreiz laukumā pavadīja 20 minūtes un 29 sekundes, grozā raidot divus no trim divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latvietes rēķinā divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

A apakšgrupas kopvērtējumā UGMK ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs joprojām atrodas pirmajā vietā.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā nedēļā UGMK jau sesto reizi pēc kārtas izcīnīja Krievijas kausu.

Citā spēlē Latvijas basketboliste Zane Tamane izcēlās ar septiņiem punktiem, palīdzot Polijas čempionvienība Krakovas «Wisla Can-Pack» savā laukumā ar 80:56 (29:14, 16:16, 13:11, 22:15) pārspēt Ungārijas komandu «UE Sopron».

Tamane laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, spēles gaitā neizpildot nevienu tālmetienu. Tāpat basketbolistes kontā bija septiņas bumbas zem groziem, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, viena pārtverta piespēle, viena piezīme un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

B apakšgrupas kopvērtējuma līdere ir «Fenerbahce» komanda no Turcijas, kas izcīnījusi desmit uzvaras tikpat cīņās, savukārt uz otro pozīciju pakāpusies «Wisla Can-Pack», kas desmit mačos tikusi pie sešām uzvarām, bet «UE Sopron» klubs ar trim panākumiem deviņās spēlēs atrodas priekšpēdējā, sestajā pozīcijā.

Pirmajā posmā 20 klubi izspēlēs divu apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras apakšgrupas četras labākās komandas un divas labākās piekto vietu ieguvējas. Savukārt, ja finālturnīra rīkotāja, kas šosezon atkal būs UGMK, iekļūs izslēgšanas cīņās, tām kvalificēsies visas piekto vietu īpašnieces.

Astotdaļfinālu spēles līdz divām uzvarām notiks 11. un 14. martā, kā arī vajadzības gadījumā 19. martā. Pāri tiks sadalīti atbilstoši regulārās sezonas rangam un ņemot vērā finālturnīra rīkotājas rezultātus. Savukārt finālsacensības ar astoņu komandu līdzdalību risināsies no 7. līdz 13. aprīlim.

Finālsacensības Jekaterinburgā norisinājās arī pagājušajā sezonā, kad tajās triumfēja mājinieces UMGK.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu