Loskutovs: Straujumas lēmums neatcelt rīkojumu par Strīķes atlaišanu ir loģisks un pamatots (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) lēmums neatcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes atlaišanu ir loģiska un pamatota rīcība, uzskata Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs un bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs (V).

Premjerministres lēmums liecina par viņas izšķiršanos nejaukties KNAB iekšējās lietās un iestādes vadītāja kompetencē. Pašlaik ir skaidri iezīmējies, ka domstarpības starp vadītāju un padoto ir risināmas tiesā. Loskutovs prognozē, ka tiesas process varētu nebūt ļoti garš, jo tiesās darba tiesisko strīdu risināšana ir prioritāra.

KNAB darbību šī situācija pamatā neietekmēs, jo apmēram 140 darbinieki turpina pildīt savus pienākumus, skaidroja apakškomisijas priekšsēdētājs. Vaicāts par biroja un Streļčenoka tālāko darbu, politiķis atbildēja, ka nav pamata uzskatīt, ka biroja darbs būtu apdraudēts.

Kā ziņots, Straujuma nav atcēlusi Streļčenoka rīkojumu par viņa vietnieces Strīķes atbrīvošanu no amata. Rīkojums par Strīķes atbrīvošanu netiks atcelts, jo būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Straujuma norāda, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, par kuriem Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties. «Vienlaikus jānorāda, ka KNAB vadītājs ir novērsis bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) iepriekš konstatētos pārkāpumus. Līdz ar to nav pamata atkārtoti atcelt KNAB vadītāja lēmumu,» paskaidro Straujuma.

Ņemot vērā, ka starp pusēm pastāv darba tiesiskās attiecības, konflikts būtu jārisina tiesas ceļā, uzskata valdības vadītāja.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei.

Pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, taču iepriekšējais premjers Valdis Dombrovskis (V) šā gada 7.janvārī šo lēmumu atcēla.

14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, un 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu