Par rupjo pārkāpumu «Ozolnieki»/«Monarch» aizsargam piecu spēļu diskvalifikācija (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānzuņēmums

Latvijas hokeja čempionāta klubs «Kurbads» uzskata, ka komandas un visas šīs sezonas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Renārs Undelis valsts meistarsacīkšu pusfināla spēlē pret «Ozolnieki»/«Monarch» komandu ticis traumēts apzināti, aģentūrai LETA apliecināja komandā.

Incidents notika pusfināla sērijas pirmajā mačā pirmdien, kad «Ozolnieki»/«Monarch» izbraukumā uzvarēja ar 2:1. Pirmajā trešdaļā ļoti rupji pret Undeli nospēlēja pretinieku komandas aizsargs Aldis Pizāns, pēc kura neatļautā spēka paņēmiena Undelis laukumā vairs neatgriezās.

Undelis nedevās laukumā otrdien notikušajā atbildes spēlē, kurā regulārā čempionāta pārliecinošie uzvarētāji «Kurbads» uzvarēja savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 un sērijā līdz trim uzvarām panāca neizšķirtu 1-1.

Klubs kategoriski nosoda notikušo starpgadījumu pirmdienas spēlē un uzsver, ka šādi gadījumi nedrīkst hokeja laukumā būt - par tādiem ir bargi jāsoda. Klubs uzskata, ka ir notikusi apzināta rīcība ar mērķi traumēt visas līgas un arī komandas rezultatīvāko spēlētāju, kā rezultātā spēlētājs ir guvis traumu, bet iznākums varēja būt arī krietni smagāks.

«Kurbads» pauž, ka Undelis, visticamāk, guvis smadzeņu satricinājumu. Viņa dalība nākamajās izslēgšanas turnīra spēlēs ir neskaidra. Undelis regulārā čempionāta 27 spēlēs guva 26 vārtus un atdeva 30 rezultatīvas piespēles.

Tāpat «Kurbads» uzsver, ka «Ozolnieki»/«Monarch» komanda jau vairākkārt Latvijas hokejā dažāda līmeņa sacensībās izcēlusies ar līdzīga rakstura incidentiem. Klubs vēlas, lai Latvijas Hokeja federācija (LHF) minēto incidentu izvērtē pēc iespējas ātrāk un pieņem bargus sodus gan pret Pizānu, gan pret «Ozolnieki»/«Monarch» vadību.

LHF disciplinārā komisija šodien Pizānam piemēroja piecu spēļu diskvalifikāciju.

«Minētais gadījums met ēnu uz Latvijas hokeja čempionātu un neapšaubāmi uz Ozolnieku komandu. Izslēgšanas spēlēs esam par vīrišķīgu, baudāmu un arī asu hokeju, bet tas nedrīkst pāriet klajā rupjībā, kas noved pie apzinātas spēlētāju traumēšanas. Latvijas hokeja čempionāta līmenis nepaaugstināsies un laba līmeņa spēlētāji pie mums nespēlēs, ja šādi gadījumi netiks izskausti,» uzsver «Kurbads».

Nākamās savstarpējās spēles komandas aizvadīs piektdien un sestdien.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu