«Lattelecom» no 1.aprīļa, iespējams, pārtrauks raidīt TV3 (353)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

No 1.aprīļa TV3 beidzas līgums par kanāla TV3 raidīšanu «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā. Tā kā līdz šim «Lattelecom» nav noslēdzis jaunu līgumu ar TV3, uzņēmums vēlas laikus informēt, ka, iespējams, no 1.aprīļa «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā kanālu TV3 vairs nepārraidīs, «Apollo» uzzināja uzņēmumā.

1.aprīlī beigsies līgums, kas noslēgts starp TV3 un «Lattelecom» par kanāla TV3 raidīšanu «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā. Jauns līgums līdz šim brīdim abu uzņēmumu starpā nav noslēgts «Lattelecom» dēļ. «Lattelecom» šobrīd nepiekrīt maksāt TV3 prasīto atlīdzību par kanāla TV3 veidoto programmu, ko «Lattelecom» tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem. TV3 ir svarīgi nodrošināt skatītājiem kvalitatīvu un iemīļotu televīzijas saturu, tomēr šobrīd «Lattelecom» nav gatavi noslēgt jaunu līgumu, tas savukārt apdraud skatītāju iespējas baudīt plašo TV3 programmas piedāvājumu.

«Šobrīd «Lattlecom» pamata pakas cena ir sākot no 9.32 eiro, un mēs prasām mazāk kā 0.18 eiro no abonementa. Tā ir salīdzinoši neliela summa par Latvijā populārāko kanālu, kurā ir ieguldīti lieli līdzekļi, lai radītu kvalitatīvu, augstvērtīgu pašmāju saturu. TV3 vienmēr ir veidojis un arī turpmāk radīs saturu, kas ieņem nozīmīgu lomu Latvijas informatīvajā telpā. Mēs ļoti ceram un paļaujamies, ka «Lattelecom» ciena savus skatītājus un ir gatavi to apliecināt arī darbos, ne tikai vārdos un skaļos lozungos. Tāpat paļaujamies, ka «Lattelecom» arī turpmāk ļaus skatītājiem saņemt objektīvu informāciju, sekot Latvijas žurnālistu veidotajam saturam un satikt iemīlētos latviešu aktierus,» sacīja MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena.

MTG vēlas laikus informēt TV3 skatītājus, ka, iespējams, no 1.aprīļa «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā kanālu TV3 vairs nepārraidīs. Ja skatītāji vēlas turpināt skatīties TV3, aicinājums noslēgt līgumu ar operatoru, kuram rūp savi klienti.

«Lattelecom» Televīzijas daļas direktore Inga Alika savukārt norāda, ka «Lattelecom» nepiekrīt MTG cenu diktātam. Šī brīža aprēķini liecinot, ka «Lattelecom» satura maksājums koncernam MTG šogad pārsniegs vienu miljonu eiro.

Patlaban notiek pārrunas par līguma pagarināšanu. «Lattelecom» esot ieinteresēts arī turpmāk nodrošināt kanālu TV3.

Tomēr TV3 publiskoto paziņojumu uzņēmums vērtē kā nekorektu un neētisku sarunu procesa ietekmēšanas veidu, kas apliecinot koncerna MTG agresīvo komercpraksi.

«Lattelecom» vērtēs MTG paziņojuma atbilstību normatīvajiem aktiem un lūgs šādu rīcību izvērtēt gan Patērētāju tiesību aizsardzības centram, gan Konkurences padomei.

Komentāri (353)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu