«Lattelecom» sanikno MTG paziņojums (207)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmums «Lattelecom» vērtēs MTG ceturtdienas paziņojumu saistībā ar TV3 atbilstību normatīvajiem aktiem un lūgs šādu rīcību izvērtēt gan Patērētāju tiesību aizsardzības centram, gan Konkurences padomei, informē «Lattelecom» pārstāve Līga Bite.

«Līgums ar koncernu MTG par kanāla TV3 retranslāciju «Lattelecom» Interaktīvajā televīzijā ir spēkā līdz 2014.gada 1.aprīlim, bet šobrīd notiek pārrunas par līguma pagarināšanu. «Lattelecom» ir ieinteresēts nodrošināt esošo piedāvājumu ar nacionālo saturu «Lattelecom TV» skatītājiem, arī turpmāk nodrošināt kanālu TV3. Taču «Lattelecom» nepiekrīt MTG cenu diktātam - šobrīd aprēķini liecina, ka «Lattelecom» satura maksājums koncernam MTG šogad pārsniegs vienu miljonu eiro,» norāda «Lattelecom» Televīzijas daļas direktore Inga Alika.

Uzņēmums TV3 publisko paziņojumu vērtē kā nekorektu un neētisku sarunu procesa ietekmēšanas veidu, kas apliecina koncerna MTG agresīvo komercpraksi.

«MTG būtiski palielina retranslācijas licenču cenas, tāpēc «Lattelecom» uzskata, ka nekavējoties nepieciešams stiprināt Latvijas sabiedriskos medijus, lai novērstu arvien pieaugošo negatīvo MTG koncerna dominējošā stāvokļa ietekmi,» norāda Alika.

«Lattelecom» lūgs MTG rīcību izvērtēt gan Patērētāju tiesību aizsardzības centram, gan Konkurences padomei.

Komentāri (207)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu